Jude Law

Jude Law Zdroj: MFFKV

V hlavní roli Jude Law – Karlovarský festival má další hvězdnou znělku

Po Johnu Malkovichovi, Danny DeVitovi, Harvey Keitelovi a Andy Garciovi natočila další hollywoodská hvězda znělku pro karlovarský filmový festival. Ta s britským hercem Judem Law je v pořadí už osmá, ve znělkách si totiž už zahráli i režiséři Miloš Forman, Věra Chytilová a Jiří Menzel. Pod režijním vedením Ivana Zachariáše vzniká unikátní kolekce minifilmů, která ve světě nemá obdoby.

Loni přijel Jude Law do Karlových Varů, zazpíval a zatančil si na večírku a slíbil, že si na natočení festivalové znělky udělá čas. Co slíbil to dodržel. S Martinem Scorsesem už dotočil film Hugo Cabret, má za sebou už i natáčení dvojky Sherlocka Holmese, teď je v Cannes, kde sedí v porotě a denně sleduje tři filmy, prý se na to moc těšil. Ještě před tím se ale na týden stavil doma v Londýně a jeden den věnoval českému štábu.

 

 

„Dal nám pět hodin času, pak se sbalil a odletěl do Cannes,“ říká výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha. Spolu s Judem Law ve znělce hraje krásný čtyřicet let starý Rolls Royce a samozřejmě křišťálový glóbus, festivalová cena, kterou aktéři znělek používají jako víceúčelovou rekvizitu. „Juda moc bavilo, že má scénář nadhled, ostatně jako celý náš festival,“ vysvětluje Mucha vstřícnost hvězd vůči karlovarské přehlídce.

 

 

Ostatně Law by se do Karlových Varů rád vrátil. A nebyl by první. Slíbil, že v Cannes domluví De Nirovi, s nímž sedí v porotě, aby si taky udělal čas na natočení znělky. De Niro už to slíbil, ale vzhledem k pracovnímu vytížení zatím znělku nemá. Každopádně scénář k ní už existuje a je opravdu vtipný. Jak dopadlo natáčení s Judem Law, uvidíme v den zahájení festivalu, tedy 1. července, kdy bude mít jeho znělka premiéru.