Titanic 2

Titanic 2 Zdroj: Youtube.com

Titanic 2 je tady – a znovu jde ke dnu!

Americká filmová produkční společnost The Asylum zvolila geniální taktiku: točí cizopasné vykrádačky potenciálních hollywoodských hitů a vydává je na DVD v době, kdy jsou „předlohy“ v kinech. Utratí minimum, vydělá maximum. Výsledkem jsou bizarní perly jako Terminators, Tajemství chrámu křišťálových lebek nebo Titanic 2.

Invaze světů

Třetiřadá adaptace Wellsovy slavné Války světů by byla jen jednou z mnoha, kdyby nevznikla v roce 2005, tedy ve stejné době jako Spielbergova Válka světů s Tomem Cruisem. Americká síť video půjčoven Blockbuster si objednala 100 000 DVD. To bylo nepoměrně víc, než na co byli v The Asylum zvyklí.

 

 

Transmorphers

Produkční společnost, která funguje od roku 1997, se původně zaměřovala na levné horory. Sehnat distributora a udat je ale bylo nečekaně těžké. Po úspěchu Invaze světů se The Asylum rychle přeorientovala na nový byznys model. Spolu s bombastickými Transformers se proto na scéně objevili i trapní Transmorphers. Na rozdíl od Bayova filmu v nich ale nechyběla sexy lesbická scéna.



Tajemství chrámu křišťálových lebek

Krátce po premiéře Indiany Jonese a Tajemství křišťálové lebky vyšla na DVD podobně laděná podívaná. Hrdinou upocené adaptace románu Doly krále Šalamouna od H. Ridera Haggarda je viktoriánský hrdina Allan Quatermain. Ten sice kdysi posloužil jako jedna z inspirací slavnějšího dobrodruha s bičem. Na přebalu se ovšem snaží vypadat jako Indiana Jones sám.

 

 

The Terminators

„Dokonalá“ filmová pijavice, kterou od úspěšné filmové série dělí na papíře jenom jedno malé s, dokonce dlouho vyhlížený čtvrtý díl Terminator: Salvation o měsíc předběhla. Lidstvo podle očekávání bojuje se vražednými cyborgy mezi ještě vražednějšími amatérskými triky. Herecké výkony „Terminátorů“ jsou navíc vražedně špatné. A pak že to Schwarzenegger neuměl zahrát!

 

Sherlock Holmes: Záhada potopené lodi

Adaptací příběhů nejslavnějšího detektiva je tolik, že ho to dostalo do Guinessovy knihy rekordů. Těžko byste ale hledali pitomější. V příběhu kromě potopené lodi figuruje běsnící pravěký ještěr a komplot na zničení Londýna a zavraždění královny. Originální název filmu (Sir Arthur Conan Doyle's) Sherlock Holmes se snažil urvat co nejvíc z úspěchu Sherlocka Holmese s Robertem Downeym Jr.

 

 

Titanic 2

Pořekadlo o tom, že na stejnou potopenou loď dvakrát nevstoupíš, v tomto případě neplatí. Filmová perla, která není pokračováním druhého nejvýdělečnějšího filmu všech dob, ale rozhodně se tak tváří, se odehrává v současnosti. Lidé pokouší osud i skoro sto let po nejslavnějším ztroskotání. A ta velikánská loď se nečekaně potopí.

 

 

 

Battle of Los Angeles

Původní název v kinech právě promítané Světové invaze, který je Battle: Los Angeles, určitě napoví. A bude hůř! Společnost 20th Century Fox před třemi lety hrozila žalobou. Po jejich Dni, kdy se zastavila země (The Day the Earth Stood Still) totiž u Asylum vyrukovali se svým The Day the Earth Stopped. Dodnes se ale nic nestalo. A tak nás čeká ještě hodně třetiřadých filmových zážitků. Třeba jako Almighty Thor.