Terminátor

Terminátor Zdroj: Youtube.com

Poslechněte si psychadelické remixy Terminátora a Pána prstenů

Novozélanďan Pogo složil pár chytlavých video remixů filmových hitů, hodil je na internet, začal se tím živit a dostal se s tím až do Guggenheimova muzea.

Jmenuje se Nick Bertke. Internet ho ale zná pod pseudonymem Pogo jako chlápka, který z filmových klasik nasekal výtečné video remixy s názvy Alice, Upular nebo Skynet Symphony. Tuhle chytlavou, ne-li přímo hitovou hudební poctu akční pecce Terminátor 2: Den zúčtování složil výhradně ze zvuků, které jsou ke slyšení v hlavních scénách filmu. Rytmus udává třeskot drcených kostí i rachot roztřískaných protipožárních dveří.

 

 

Pogo sampluje hudbu, dialogy i zvukové efekty z různých filmů do podoby eklektických, hravých songů. Některé z nich jsou dnes senzací virální reklamy na internetu. Všechno ale začalo už před třemi lety neoficiálním remixem Alice, který se zrodil z Disneyho animáku Alenka v říši divů. Díky němu a dalším přibývajícím kouskům Pogův profil na YouTube postupně nabral tisíce fanoušků. Dnes jich má přes 112 tisíc, z toho 900 se přidalo jenom během posledního týdne a pro Disneyho dokonce oficiálně pracoval.

 

 

Lidi ze společnosti Myšáka Mickeyho si Poga najali, aby namíchal písničku pro tehdejší pixarovskou novinku Vzhůru do oblak. Z kousku jménem Upular se stal hit, který si pustilo víc než tři milióny lidí. Následovaly dva remixy k Toy Story: Příběhu hraček a po jednom k Malé mořské víle i Pirátům z Karibiku. Teď  Poga živí zakázky od dalších velkých firem. Pracoval pro Hondu nebo produkční společnost Harpo Studios a pro americkou kabelovku Showtime složil promo Crimson k oblíbenému seriálu Dexter.

 

 

Pogo tvrdí, že ho ještě pořád nepřestalo udivovat, jak daleko se za tak krátkou dobu díky hudbě dostal. Jeho první remix každodenních zvuků z ne filmového ale skutečného světa Gardyn byl loni vybrán mezi dvacet pět nejzajímavějších skladeb Top 25 YouTube Play v newyorkském Guggenheimově muzeu, které je jednou z nejznámějších galerií moderního umění na světě. Právem. Na takové remixy to totiž chce mít v zásobě pěknou dávku umu.