Leningrad Cowboys, Sázavafest 2010

Leningrad Cowboys, Sázavafest 2010 Zdroj: Adam Kolář

Laura a její tygři
Laura a její tygři
Wohnouti po koncertě. Venku stále převládalo krásné počasí
Sto zvířat ještě za krásného počasí
Vytrvalé návštěvnice
23
Fotogalerie

Sázavafest se stěhuje z Kácova do Benešova. Budeme s Pavlínou Wolfovou opět plavat v tuně bahna?

Minulý rok jsme s kolegyní Wolfovou přežili Sázavafest až do konce. Bylo to utrpení. Dokumentování festivalu se změnilo v reportáže z povodní a rychlý úprk.

Tento ročník se stěhuje do Benešova. Má tak snížit risk, jenž minulý Sázavafest pohřbil. Byla to sama řeka Sázava společně s deštěm, co festival překazilo a div že nepohřbilo. Bonusové plus nové lokace má být vzdálenost pouhých 300 metrů od vlakového i autobusového nádraží.

 

Akce před lety začínala v Týnci nad Sázavou, pokračovala ve městě Sázava a v Kácově na Kutnohorsku, kde se loni uskutečnil jubilejní, 10. ročník. Jedná se tedy o čtvrtý přesun za 11 let existence festivalu. Ředitel festivalu Pavel Kloupar uvedl, že po čerstvých zkušenostech si pořadatelé prostě nemohou dovolit návštěvníky vystavit nebezpečí povodní. „Nekontrolovatelné zavodnění areálu je příliš riskantní, letos se sice nikomu nic nestalo, příště bychom ale takové štěstí mít nemuseli,“ uvedl Kloupar na stránkách festivalu.

 

 

 

Pro mě byl mnohem větší hrozbou legendární vlakový přejezd mezi areálem a stanovým městečkem. Je ale pravda, že na cesty, které se proměnily v bahnité skluzavky, zbytek areálu v ring pro zápasy v bahně a zkratující pódia, na něž se vylévala Sázava, se nedá jen tak zapomenout. Doteď mám před očima drobňoučkou Pavlínu, která čekala se skupinkou posledních vytrvalců po kolena v bahně, až dofotím Leningrad Cowboys a budeme konečně moct odjet do Prahy, abychom se po třídenním bahnění umyli a vyspali. Tento rok bychom se v Benešově jistě unudili, nebýt nabitého programu, jenž se skládá například z Kosheen či legendárních Alphaville, kteří se pyšní nestárnoucím hitem „Forever young“.

 

 

 

Mimo české stálice nás čeká třeba francouzský elektronický projekt Nouvelle Vague, který nedávno vyprodal pražské Kulturní centrum Vltavská, nebo čerstvě potvrzení Hurts z Velké Británie. Opravdu by to měla být dobrá podívána. Jen už nespatříte Pavlínu Wolfovou po kolena v bahně.