Superstar

Superstar Zdroj: superstar2011.nova.cz

Česko-Slovenská Superstar: Světáčkovství je poráženo čecháčkovstvím…

…alespoň tedy v neděli večer. Což rozhodně neberu jako potvrzení platnosti toho, co se nám snaží namluvit hlava státu ve svém posledním pastorském listu, nebo co to jako mělo být. Ale protože pitomé výroky mají přirozenou touhu zlidovět (slavný Klausův… já nevím, možná se to dá nazvat výrok o snowboardech, džínových bundách a plastových lahvích je toho důkazem), proto ten titulek.

 

Ale zpět k věci. Tuto neděli 3+1 s Miroslavem Donutilem, poctivý čecháčkovský pořad, zvítězil nad světáčkovskou lží a nenávistí v podobě globálního pořadu Česko-Slovenská Superstar. Superstar se poprvé dostala pod hranici 900 tisíc diváků, na opakování tří a jedné taškařice s Miroslavem Donutilem se pak dívalo téměř jednou tolik lidí.

 

Minulá řada Superstar měla přitom téměř dvojnásobnou sledovanost od samého počátku. Jistě, jde teprve o první „castingové“ díly, ale stejně je to pro Novu další poměrně zásadní rána v boji o jarní prime time.

 

Zásadním problémem nové Superstar se jeví především složení poroty - těžko říct proč, ale Nova jako by ignorovala předem dané role porotců (tedy fakt, že alespoň někdo by měl za tím pultíkem působit sympaticky)a téměř celou porotu postavila jako vražednou kombinaci nezajímavých a nesympatických lidí, přičemž především Rytmus a Helena Zeťová skutečně nebyli ze strany producentů casting roku.

 

 

Osobně si myslím,že Nova Superstar postupně „nahodí“ nad čísla nad jeden milion, ale i při těchto číslech bude mít problémy udržet se na 40 procentech tržního podílu, které si dala jako cíl.

 

Pokud ale chcete interpretovat jako vítězství čecháčkovství nad světáčkovstvím tak, jak to myslel Václav Klaus, rád bych vám ještě jednou připomněl, že 3+1 s Miroslavem Donutilem je opakování. Ve skutečnosti je tedy spíše vítězství spokojené divácké lenosti nad světovým konceptem, který zkazili zase jen ti „čecháčci“. (Tedy ještě to samozřejmě můžeme hodit na Slováky, který Superstar spoluprodukují, to by bylo také takové hezky české.)