Charlie Sheen

Charlie Sheen Zdroj: archiv

Charlie Sheen chce zvládat crack na společensky přijatelné úrovni

Hvězda seriálu Dva a půl chlapa se už počtvrté vrátila z odvykací léčby. Ale když Charlie Sheen bušil na dveře studia, nikdo nebyl doma. Producentům vzkazuje: Rychle, dokud to zase jde!

Natáčení osmé řady úspěšného sitcomu Dva a půl chlapa bylo přerušeno hned na začátku druhé poloviny americké seriálové sezóny. 27. ledna totiž Sheen musel do nemocnice s bolestmi břicha. Den poté dobrovolně nastoupil léčbu na neznámé odvykací klinice. Byť momentálně bere 1,8 miliónu dolarů za jedinou natočenou epizodu, televize CBS, která jeho seriálový hit vysílá, Sheena podpořila. Dobrosrdečně se mluvilo o tom, že točit se bude zase až se dá Charlie dohromady. Tak brzy ho ale vážně nikdo nečekal.

„Bušil jsem na dveře studia a volal: Haló, kde jste kdo?“ řekl ochraptělý Charlie Sheen v rozhovoru pro rozhlasové vysílání Dana Patricka. „Nevím, co se stalo. Asi přestali natáčet. Myslel jsem si, že se mám vrátit do práce, protože jsem na to připravený.“ Otázku, jestli jeho odchod z odvykací léčby není trochu předčasný, pak Sheen odbyl slovy: „Jsem muž, který drží slovo. Mám s nimi smlouvu. Řekli mi, ať se dám dohromady, což jsem udělal. Nevěděl jsem, že moje léčba skončí tak brzy. Léčím se opravdu rychle. Celkem rychle se ale taky opotřebuju. Tak si mě radši hned najděte, chlapi!“

Sheen v roce 1990 omylem postřelil tehdejší přítelkyni, pak chodil se dvěma porno herečkami. Byl jedním z klientů ilegálního hollywoodského nevěstince odhaleného v roce 1995. O tři roky později si zkusil injekční stříkačkou píchnout kokain, předávkoval se a soud ho poprvé poslal na léčbu. V roce 2005 už dva roky točil Dva a půl chlapa a jeho potřetí těhotná manželka Denise Richardsová zažádala o rozvod: bral drogy, chlastal a vyhrožoval, že ji zmlátí. Koncem roku 2009 skutečně zmlátil další manželku Brooke Muellerovou a šel sedět. Soud ho z vězení podruhé poslal na léčbu. 

Charlie Sheen chodí na odvykací kliniku jako do houslí. Natáčení Dva a půl chlapa se kvůli tomu muselo zastavit už loni v zimě. O pár měsíců později ho policajti rozdivočelého tahali z apartmá Hotelu Plaza. Psalo se o škodě za sedm tisíc dolarů a vyděšené prostitutce zamknuté na záchodě. „Jestli nedokážete zvládnout crack na společensky přijatelné úrovni, musíte se mu vyhnout. Když jo, tak si to užijte. Mně se to ale docela vymstilo. Jako kdyby mi dýmka na crack vybuchla přímo do ksichtu,“ řehtal se Sheen v rádiu. Je to holt frajer, který bere rehabilitaci jako sem tam nutné volno od nekonečné party zvané život.