TV

TV Zdroj: Mysid

Jarní televizní schémata: Chystá se znovu přímý souboj Nova vs. Prima?

Příští týden v úterý oznámí dvě hlavní soukromé televize svá vysílací schémata na jaro. A je evidentní, že znovu půjde o vyvražďovačku, pravděpodobně v přímém souboji.

 

Televize Nova, která už pár dní zaměstnává bloggery především svým oznámeným propouštěním a anoncovanou tureckou telenovelou, přitom na první pohled není v nejlepší kondici. Šéf Novy Adrian Sarbu dostal od vedení společnosti evidentně úkol, který zní: „Letos potěšíme akcionáře, nikoli diváky.“ Takže se dělá maximální zisk při maximálním možném omezení programu a zároveň při minimálním poklesu sledovanosti.

 

 

Prima naproti tomu cítí krev a její vedení ví, že pokud může někdy Novu porazit, je to právě teď. Narůstající sebevědomí Primy je vidět i na detailech. Poté, co Nova naplánovala představení svého programu na jaro pouhé dvě hodiny před tiskovou konferencí Primy, ta reagovala okamžitě tím, že pro novináře před budovu, kde Nova tiskovku má, přistaví autobus. Zásadní souboj jara se ale znovu odehraje na poli licenčních formátů – Česko Slovenská SuperStar bude stát proti Noře Mojsejové a její show Šéfka. Osobně myslím, že Mojsejová nemá sama o sobě takovou sílu, aby Česko Slovenskou SuperStar porazila (psal jsem o tom zde), ale na rozdíl od SuperStar nabízí alespoň neokoukaný formát.

 

 

V potaz bude nutné vzít i únavu talentovými show, která po podzimním předávkování talenty u diváků může nastat. Jisté je, že jaro nebude v největších televizích o kvalitě, ale o zoufalé snaze bojovat a přežít.