uncharted 3

uncharted 3 Zdroj: Sony Computer Entertainment

Nové hry vypadají lépe než nové filmy. Kterou koupíte dětem?

Když v Americe začaly počítačové hry (a hry na konzole) vydělávat více, než hollywoodské filmy (jako v případě Grand Theft Auto 4), a v Česku začal být herní průmysl úspěšnější než ten hudební, bylo jasné, že pojetí domácí zábavy se mění. Podívejte se, jak trend pokračuje. Toto jsou nejočekávanější hry pro příští rok.

 

Mass Effect 3

První hra s titulem Mass Effect proslula jednak tím, že hráč svými rozhodnutími ovlivňoval nejen děj, ale také přístup ostatních postav k jeho hrdinovi (což dnes u her ale není už tak netradiční), a pak také tím, že se v ní vyskytovala poměrně otevřená scéna sexuálního styku mezi různými galaktickými rasami (což dnes pořád ještě tak úplně tradiční není). Třetí díl hry rozšíří její už tak epický záběr.

 

 

Uncharted 3: Drake´s Deception

Jaké to je být v kůži Indiany Jonese? Herní série Uncharted představila ozbrojeného dobrodruha pro nové tisíciletí a ve třetím pokračování ho také šetřit nebude.

 

Batman Arkham City

Už počítačová hra Batman: Arkham Asylum měla atmosféru, která by se dala krájet netopýřím křídlem. Připočtete-li, že Jokera ve druhém díle namluvil Mark Hamill (Luke Skywalker z Hvězdných válek), je jasné, že tohle je první liga.

 

 

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Hra Oblivion ze série The Elder Scrolls hráče přibližila nejvíce k zážitku, jaké to je, prožít si velkolepou fantasy typu Pán prstenů na vlastní kůži. Nové pokračování evidentně přinese ještě draky. A my jsme si vždycky přáli vidět draky.

 

 

Prototype 2

První hra s názevem Prototype nepotřebovala příběh. Nepotřebovala silné postavy. Nepotřebovala poselství. Nešlo v ní o nic víc, než rozmlátit celý New York od sklepa po střechu Empire State Building. Tentokrát se půjde asi ještě výš.