Česko Slovensko má talent startuje první živé semifinále

Česko Slovensko má talent startuje první živé semifinále Zdroj: TV Prima

Kdo jsou skuteční vítězové a poražení soutěže Česko Slovensko má talent?

"Jediná originální" talentová show dojela do velkého finále. Nemá za sebou drtivé vítězství ve sledovanosti, na druhou stranu - mladší lidé ji měli rádi (pokud to někoho uklidní).

 

Vítězové

 

Dae Men

Touhle dobou už si pravděpodobně oba léčí chřipku z nachlazení, nicméně zůstat celý finálový večer polonazí se jim vyplatilo. Dokázali, že Česko Slovensko má talent a především Česko Slovensko má rádo svlečené metrosexuály. Bylo by zajímavé vidět, kolik SMS jim přišlo od žen, speciálně od těch, které žijí pouze s kočkou. Jejich vítězství muselo nadchnout všechny a vedení soutěže si muselo oddechnout - posílat do Vegas desetičlenné taneční soubory by se prodražilo, zatímco dvě letenky v economy s žádnou nadváhou v zavazadlech, to už se dá i v časech krize. A navíc by vystoupení Dae Men vážně mohlo fungovat. Pokud bude mít soutěž pokračování, cesta k vítězství je jasná - příště se musíte svléct komplet.

 

 

 

Jaro Slávik

Jeho postava drsňáka neměla ve finále, kde už se tak nějak jenom chválí, moc co hrát, přesto zůstal nejvýraznějším z porotců. Během soutěže si udělal jméno a dohrál svůj charakter k dokonalosti, včetně mediálních přestřelek stran zneužívání jakýchsi příspěvků na Slovensku. Měl nicméně štěstí, že soutěž končí, protože  řeči o "mojej oblíbenej reštaurácii v Moskve" případně o tom, že soutěžící "pripomínajů (pauza na podívání se do papíru následně vyslovené jméno obskurního rappera z Francie) začaly být jednak nudné, jednak hloupé a  jednak krajně otravné.

 

 

Jakub Prachař

O kousek lepší z dvojice moderátorů po většinu soutěže a celé finále.

 

Zadavatelé reklamy

Reklamní breaky dlouhé skoro jako celovečerní film. Sen každého admana.

 

Richard Nedvěd

Asi nejlepší z celé finálové trojice. Pokud tahle soutěž někoho objevila, tak je to právě Richard. Jeho vystoupení na hranici dobrého kouzlení a ještě lepší stand up comedy bylo něco, co v záplavě dětí, které rodiče donutily zpívat, případně breakdancujících dětí i kouzelníků (neuvěřitelně špatné vystoupení Radka Bakaláře) skutečně vyčnívala. Opravdový vítěz mezi poraženými.

 

 

 

Poražení

 

Marián Zázrivý

Že se do finále dostane, bylo jasné hned od začátku - na to jeho dojemný příběh a vystupovaní stačilo. Ale kdyby vyhrál, byla by to ostuda...

 

 

 

Dojemné životní příběhy

Ani Zázrivý, ani dva slepí rappeři NH6 nedokázali na vlně sympatií dojet dostatečně daleko. Upřímně, stejně jako u Zázrivého, i NH6 měli spíše ten příběh a nějakou vnitřní sílu, než opravdový talent.

 

 

Jan Kraus

Těžko říct, zda se se svojí oblíbenou polohou (zlý nosáč, co všechno ví) sžil natolik, že mu dělá problémy ubrat, nebo je za tím něco jiného, ale pravdou je, že jako porotce byl nejméně výrazný. Možná právě proto, že musel hrát "jiného Krause". Ve finálových hodnoceních mu navíc scházela pohotovost, kterou disponoval během soutěže. Vlastně jediným, čím na sebe jako porotce přitahoval během těch pár měsíců pozornost, bylo neustálé napadání konkurenčního pořadu a konkurenčních televizí. Což bylo jednak hloupé, jednak nedůstojné a vzhledem k tomu, že to nebylo ani vtipné to odhalilo paradoxní fakt, že Kraus je většinou nerudný a arogantní a teprve pak vtipný, přičemž většina dobrých komiků to má naopak. Paradoxně se ukázalo, že ačkoliv neustále opakoval, že Got Talent je nejlepší formát na světě, Kraus do něj ještě nedorostl. Nehledě na to, že Krausův velký vzor Jay Leno by se k podobně nevtipným trapnostem nikdy neuchýlil.

 

Lucie Bílá

Byla dobrá až do finálového večera, před kterým se nejprve nechala vtáhnout to mezitelevizního souboje na vyhlašování Slavíka (pravděpodobně nakažena Krausovým bacilem), aby vzápětí lejno rozmázla během finálového večera, kdy to z ničeho nic začala omlouvat, aniž by to kohokoli zajímalo. Finálový večer je o soutěžících, ne o soukromých melodramatech porotců, to je věta, kterou zapomněli Lucii Bílé před začátkem přenosu říct.

 

Taneční skupiny

Většina tanečních skupin ve finále nebyla špatná, ale díky tomu, že skupinových tanečních čísel bylo ve finále tolik, byla jen malá šance, že někdo výrazně předčí ostatní. Osobně si myslím, že Mighty Shake Zastávka se mohli dostat mezi poslední trojici (speciálně díky té slečně v hněném kostýmu, která neúnavně na kameru pletla rukama až do konce), ale tanečníků bylo prostě ve finále moc.

 

 

 

 

Televizní diváci

Reklamní breaky byly dlouhé skoro jako celovečerní film. Noční můra každého diváka. Díky bohu za dálkové ovládání.