Miloš Kopecký ve filmu Limonadový Joe

Miloš Kopecký ve filmu Limonadový Joe Zdroj: Archív

Pět slavných ortodoxních lumpů Miloše Kopeckého

Diváci ho znali jako jako skvělého komika i jako charakterního herce. Nezapomenutelné jsou v podání Miloše Kopeckého ovšem role padouchů toho nejhrubšího zrna. Pojďme si, alespoň ty nejslavnější, ve videoukázkách připomenout.

Dobrý voják Švejk (1956)

Ve filmu Kopecký ztělesnil polního kuráta Katze. Kurát by měl být muž zbožný a příkladný. Katz je pravý opak - hýří se ženami, holduje alkoholu a hazardním karetním hrám. V kartách nakonec prohraje i svého pucfleka Švejka.

 

 

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

"Není větší potěšení pro ortodoxního lumpa, než olovo do nepřítele napumpovat jak pumpa," zpívá v tomto filmu Miloš Kopecký jako Horác Badman, známý též pod přezdívkou Hogofogo. V následující ukázce obere v saloonu falešnou hrou pokeru své protihráče úplně o všechno.

 

 

Adéla ještě nevečeřela (1977)

Nejslavnější detektiv Ameriky Nick Carter příjíždí do Prahy vyšetřit záhadnou vraždu. Jeho protivníkem je záludný a ničeho se neštítící, Kopeckým skvěle zahraný, hrabě von Kratzmar. V této scéně hrabě odhalí svoji pravou totožnost a pohnutky svých zločinů.

 

Článek Miloš Kopecký a jeho osudové ženy najdete jako hlavní téma v Reflexu č. 45. (Vychází 11.11.)

SLEDUJTE NOVÝ REFLEX!


 

Tajemství hradu v Karpatech (1981)

Zde Kopecký hraje barona Gorce z Gorců, milovníka opery a upravených plnovousů, ale i nenapravitelného zločince, zneužívajícího ke svým nekalým cílům vynálezy šíleného vědce Orfanika. Seznamte se s jeho sbírkou upomínek na slavné skladatele.

 

 

A písnička na závěr. Jak jinak než o padouchovi.