Eva Longoria převlečená za šunka na předávaní cen MTV

Eva Longoria převlečená za šunka na předávaní cen MTV Zdroj: ČTK

Lady Gaga dobyla i evropské ceny MTV

Podobný průběh jako americké MTV Video Music Awards měla i jejich evropská obdoba MTV European Video Music Awards, která proběhla v Madridu v neděli.

Stejně jako Americe, i Evropě momentálně dominuje Lady Gaga a šestnáctiletá hvězdička Justin Bieber, který si odnesl cenu pro nejlepšího zpěváka a "Best Push Act" (ať už to znamená cokoli). Podobně v Evropě boduje Hayley Williamsová, která s raperem B.O.B prezentovala svůj hit Airplanes. A stejně jako v Americe došlo i na ceny pro Eminema za hip-hop a 30 Seconds To Mars pro nejlepší rockovou kapelu.

 

Právě fakt, že evropské ceny MTV tak hodně připomínaly americkou verzi se ukázal největší kontroverzí večera. Zdá se, že televize, která začínala jako hudební, ale dnes je otevřená celému showbyznysu a dominují jí reality shows, jen těžko hledá nové tváře. A především - evropská verze jejích hlavních cen roku, kdysi daleko odvážnější a svěžejší dnes bohužel připomíná těžkopádnou verzi americkou. Jednak nominovanými, jednak vítězi a jednak těžkopádným scénářem, který v Madridu předepisoval herečce Evě Longoriové skutečně nesmírně nudné vtipy - ten, kdy se převlékla za šunku byl paradoxně nejlepší.

 

 

A tady už jsou vítězové všech kategorií, kdyby vás to náhodou zajímalo:

 

Best Song: Lady Gaga - "Bad Romance"

Best Video: Katy Perry feat. Snoop Dogg - "California Gurls"

Best Female: Lady Gaga

Best Male: Justin Bieber

Best New Act: Ke$ha

Best Pop: Lady Gaga

Best Rock: 30 Seconds To Mars

Best Alternative: Paramore

Best Hip-Hop: Eminem

Best Live Act: Linkin Park

Best World Stage Performance: Tokio Hotel

Best Push Act: Justin Bieber

Best European Act: Marco Mengoni

Global Icon Award: Bon Jovi

Free Your Mind: Shakira