hobit

hobit Zdroj: archiv

Je rozhodnuto: Hobit Petera Jacksona dostal zelenou

Z filmového prequelu Pána prstenů se začínal stávat prokletý projekt, o kterém se mluví v podstatě nonstop, ale nikdo ho nikdy nenatočí. Na poslední chvíli se ale - podobně jako v bitvě o Helmův žleb - věci obrátily k lepšímu.

 

Dlouhotrvající problémy s filmovou adaptací Tolkienova Hobita, který dějově předchází Pánovi prstenů, dosáhly vrcholu v nedávných dnech, kdy kvůli sporu s hereckými odbory hrozilo, že se natáčení přesune z Nového Zélandu do Evropy. V té chvíli už se k projektu stačil vrátit producent (a režisér trilogie Pána prstenů) Peter Jackson i coby režisér, protože mexičan Guillermo Del Toro, který po něm měl tolkienovskou ságu převzít, už od projektu kvůli odkladům odešel.

 

Podle informací serveru TheWrap se však právě zablýsklo na lepší časy: Hobit dostal od společností MGM, Warner Brothers a New Line Cinema zelenou. Produkce dvoudílného filmu odstartuje v únoru, a to s Peterem Jacksonem znovu jako s režisérem a hlavním scénáristou. Zda se podaří zopakovat monumentální úspech filmového Pána prstenů, to ještě nikdo neví, ale jedna věc je nad slunce jasná: ať dopadnou probíhající volby v českých zemích jakkoliv, tu nejlepší zprávu máme právě za sebou.