Karel Roden si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli - Hlídač č. 47

Karel Roden si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli - Hlídač č. 47 Zdroj: Martin Mithofer

Karel Roden bude hrát v novém seriálu HBO

Dnes padla první klapka seriálu Terapie. V barrandovských ateliérech ho začala točit HBO, režíruje Petr Zelenka, hlavní roli přijal Karel Roden.

 

První původní seriálový projekt české HBO má nemalé ambice, mimo jiné i proto, že se na něm sešli lidé, kteří se zatím seriálům spíš vyhýbali. S Petrem Zelenkou se na režisérské židli vystřídá Marek Najbrt. Oba jsou také podepsáni pod scénáři jednotlivých dílů, spolu s Benem Tučkem, Robertem Geislerem a Ivou Klestilovou.

 

Námět si tvůrci vypůjčili od autorů izraelské série Be Tipul, ta byla natolik zajímavá, že vznikla i její – ještě úspěšnější - americká verze In Treatment. Mohli jsme ji vidět i u nás pod názvem V odborné péči, kdo se díval, ví, že tu Gabriel Byrne hraje svérázného psychoterapeuta, jež vede rozhovory se svými velmi originálními klienty. S touhle rolí se teď popasuje Karel Roden, před režiséry a scenáristickým týmem zase stojí úkol vytvořit atraktivní podívanou prakticky v jediném prostředí terapeutovy ordinace a především na základě dialogů.

 

Tenhle psychologický seriál je na hony vzdálený tomu, co nám aktuálně nabízejí domácí seriálové produkce. Každopádně to bude tvrdý oříšek, na jehož rozlousknutí jsem zvědavá už teď.