Sascha Cohen vymění roli Borata za zpěváka Fredieho Mercuryho.

Sascha Cohen vymění roli Borata za zpěváka Fredieho Mercuryho. Zdroj: ČTK

Borat bude prznit Freddieho Mercuryho. Fajné?

Retardovaný rapper Ali G, moderátor rakouského módního magazínu Funkyzeit mit Brüno a kazachšský reportér Borat - tím vším byl Sacha Baron Cohen. Teď se stane Freddiem Mercurym. Vážně.

 

Životopisný film o kapele Queen se připravuje již delší dobu. Scénář k němu napsal Peter Morgan, který se proslavil řadou titulů vycházejících ze skutečnosti (mj. Královna, Duel Frost/Nixon či Poslední skotský král). Autorsky se podílel také na třiadvacáté bondovce (viz RX 21/10) - k její realizaci však z důvodu krachu studia MGM nakonec nedošlo, takže se vrhl na jinou ikonickou postavu druhé poloviny dvacátého století.

 

 

Výběr Sachy Barona Cohena pro roli Freddieho Mercuryho vzbudil na diskuzních fórech rozporuplné reakce – od nadšení („Neznám většího blázna, který by se na tuto roli hodil více.“) po nelíčené zděšení („Mercury byl krasný chlap. Tohle je obluda.“). Obsazení dalších rolí připravovaného snímku zatím není jasné. Prosakuje, že Davida Bowieho by měl hrát Petr Čtvrtníček a Briana Maye Jiří Dolejš (s producentskou podmínkou, že zruší členství v KSČM). U ostatních postav si tvůrci nevědí rady a proto netrpělivě čekají na nápady čtenářů Reflexu. Na své představitele zatím čekají například Elton John, Bob Dylan, Paul McCartney, Bono Vox, Sting či Madonna (film má končit legendárním koncertem Live Aid z roku 1985).

 

 

Kdo by podle vás, po Boratově boku, nejlépe zahrál výše zmíněné osobnosti? Anebo - kdo by lépe zahrál samotného Mercuryho? Své návrhy posílejte na známou adresu rxonline@reflex.cz.