Slavoj Houslice v plné kráse

Slavoj Houslice v plné kráse Zdroj: TV Nova

Velký návrat Luďka Soboty. Okresní přebor potvrdil národní formát

Pondělní večer učinil konec spekulacím. Okresní přebor je skutečně ten nejodvážnější a možná i nejlepší původní seriál, který Nova natočila (do této části věty možno dosadit ještě „od Comebacku“, kdyby se vám to zdálo přehnané.)

 

Sledovanost přes padesát procent pro pilotní díl pak ukazuje, že dokonce i vysmívaná skupina lidí, často souhrnně označovaná jako „lidé, co civí na Novu“, chce koukat na dobré (můžete použít slovo „jiné“, pokud se vám o zdá přehnané) věci, když jim je někdo nabídne a dobře udělá.

 

Jasně, Okresnímu přeboru můžete vyčítat věci, které „instantní seriály“ typu Ordinace nebo Ulice mají dávno zmáknuté- ne zcela učebnicové dějové linky, trochu divočejší nastavení prostředí a konečně také prostředí, které diváky mate. Spousta lidí si ostatně po pondělním prvním dílu stěžovala na jeho krátkou stopáž - a to viděli pilot, další díly jsou klasické dvacetiminutovky, které známe ze sitcomů, ale nejsme na ně zvyklí koukat v exteriérech.

 

Ať tak nebo tak, i kdyby se v dalších dílech seriálu už vůbec nic nestalo, pořád je tu jedna věc, o které první díl přesvědčil stoprocentně. Velký návrat Luďka Soboty mezi lidi, co dělají před kamerou pouze „hehe“, se povedl stoprocentně.