sherlock

sherlock Zdroj: archiv

Seriál Sherlock: Jak by měla vypadat veřejnoprávní tvorba

Měla by vypadat asi tak, jako v přiloženém videu. Sherlock, nový seriál, nebo spíše série tří televizních filmů je už nějakou dobu hitem v komunitě „internetových stahovačů po celém světě“, byť jej britská BBC odvysílala premiérově teprve v červenci a souhrnné DVD se objeví až začátkem září.

 

 

Výchozím bodem celého nápadu je přitom překvapivě jednoduchá myšlenka – co by se stalo, kdyby Sherlock Holmes řešil své notoricky známé případy v současném Londýně? Kdyby doktor Watson nebyl zraněn během první anglo-afgánské války, ale během války v Afghánistánu? Kdyby Sherlock Watsonovi demonstroval své schopnosti dedukce nikoli na kapesních hodinkách, ale na mobilním telefonu? A jak by vypadala Holmesova záliba v drogách a nikotinu v současném Londýně, kde je oboje prakticky zakázáno?

 

Série Sherlock ukazuje, jak se dá už původně dobrý nápad dotáhnout do úplného detailu, skvělým obsazením počínaje a výbornými vizuálními nápady konče. A vzhledem k tomu, že za chvíli vyjde seriál legálně na DVD, nemám ani špatné svědomí, když vám ho doporučuji.