Všemohoucí ve vířivce

Všemohoucí ve vířivce Zdroj: Reflex

Chudák Jiří Janeček, ukradli mu auto

Generálnímu řediteli České televize Jiřímu Janečkovi ukradli auto. V červenci zloději vylomili zámky jeho luxusního BMW X6 za bezmála dva miliony korun (to si kupují movití a úspěšní lidé především proto, aby měli nadhled nad děním na silnici), nasedli do něj a popojeli pár set metrů, než auto odmítlo pokračovat dále, protože v něm neseděl jeho majitel. (Volant možná funguje jen na otisky prstů vládce Kavčích hor, kdo se v těch zabezpečovacích hejblátcích má vyznat…)

 

Někdo si možná řekne - podívejme se na panáčka, v jakém drahém autě si vozí své veřejnoprávní pozadí; to se mu to nakupujou Bavoráky, když mu měsíčně povinně sypeme více, než činí nová daň za povodně a když mu Helena Fibingerová přiklepává roční odměny v řádech několika set tisíců!

 

Podívejme se však na příběh střízlivýma očima, nezalitýma krví závisti. A hned vás nutně musí vůči panu generálnímu přepadnout něco jako lítost: Představte si, že dáte dva miliony za vůz, kterému někdo rozbije zámek, sedne si do něj a projede se v něm (co na tom, že jen pár metrů)! Cizí člověk, zloděj nevábného charakteru s pochybnými hygienickými návyky vám zamoří luxusní vůz, který opečováváte a parkujete ve vyhřáté či klimatizované garáži.

 

Situace mnohokrát popsaná – majitel takto zneuctěného auta jej raději prodá a koupí si nový, nedotčený. Třebaže na celé transakci ztratí i několik set tisíc korun. Už chápete, jak musí Jiřímu Janečkovi být? Uprostřed pohodového léta plného repríz najednou takové premiérové starosti…