Leningrad Cowboys, Sázavafest 2010

Leningrad Cowboys, Sázavafest 2010 Zdroj: Adam Kolář

Sázavafest skončil po kolena v blátě

„Sázava kulminovala včera v noci a od rána mírně klesá,“ komentoval situaci v areálů skončeného Sázavafestu jeho ředitel Pavel Kloupar. „Očekávali jsme návštěvu osmnácti tisíc lidí, to byl čtvrtek. Pak začalo pršet a fakt jsme se báli. Nakonec je bilance taková, že v pátek tu bylo dvanáct tisíc lidí a v dešti, ačkoli to vypadalo, že odjíždějí, přibyly ještě dva tisíce lidí. Festival oficiálně skončil dnes v sedm ráno.“

 

Nakonec vydrželo víc fanoušků než stánkařů, při procházce po kolena v bahně kolem třetí ráno se zdálo, že podnikatelé to raději zabalili a zmizeli. Poslední mohykáni ale udělali  ještě relativně slušnou tržbu a zachránilo je to před úplným výbuchem. „Potřebovali jsme za ty tři dny prodat tisíc burritos, abychom byli rentabilní, což už neuděláme. Ale v sobotu ráno to vypadalo na mnohem větší průšvih,“ popsal situaci stánkařů prodavač mexických pochoutek.

 

Návštěvníkům letošního ročníku evidentně chyběla hvězda velikosti Mobyho, který byl na Sázavafestu vloni. „Zdá se mi, že program šel trochu dolů, ale zřejmě je to v důsledku krize, nejsou peníze,“ komentovali program mezi řečí. Přibývající bahno se stalo regulerním doprovodným programem Sázavafestu, ti, kteří to nevzdali, si ho uměli ještě užít: „Buď jsme mohli být nešťastní, anebo si to užít. Hráli jsme hru,“ komentoval stav svůj a své přítelkyně Tomáš Dvořák z Moravy cestou do sprch.

 

Fakt je, že asi největší úspěch a návštěvu tady letos měli kapely Nightworks, Monkey Bussines a Papa Roach.