Archív

Archív Zdroj: Život

Halina Pawlovská domambila

Takže je to tady – Halina Pawlovská a její neuvěřitelná věc jménem Mamba show končí na obrazovkách České televize. Končí tak (doufejme) jeden krajně bizarní příběh jedné krajně bizarní show.

 

Mamba show byla už třetí talk show na obrazovkách České televize (vedle Uvolněte se, prosím a Všechnopárty) a nenabízela vlastně nic, co by Pawlovská nepředvedla v Banánových rybičkách. To znamená spoustu hloupých otázek, banálních historek a jednu značně nepříjemnou dikci hlasu.

 

Z tohohle pohledu bylo dvojnásob překvapivé, že televize z Mamba show (třetí a tedy poměrně zbytné talk show) udělala událost – probíhala masivní reklamní kampaň i silné self promo. Hloubku celého zoufalství ale pochopíte teprve v situaci, když vám dojde, že tuhle po všech stránkách zbytečnou a nijak objevnou show ČT za ohromného humbuku nasadila… do prázdninového schématu, tedy období, které je pro televizní vysílání tradičně hluché jako Bedřich Smetana. Z tohohle pohledu šlo buď o rafinovanou vraždu celého pořadu (kdyby prostě na začátku rovnou řekl někdo Halině Pawlovské „ne“, výsledek by byl stejný a výrazně lacinější), nebo důkaz toho, že v České televizi už přestali přemýšlet úplně všichni.

 

Mamba show měla údajně pod půl milionu diváků (Šíp i Kraus měli téměř dvojnásobek), ale zářez údajně způsobila nízká dotazníková spokojenost s pořadem. V době bezvládí, kdy program už neřídí Kateřina Fričová a Radan Dolejš se evidentně dá na Kavčích horách provést ledasco. Dokonce i odstranit pořad, který nikdy neměl vzniknout. Něco takového je možného vážně jen na kouzelném kopečku jménem Kavčí hory.