Koncert pro Zeleného Raoula

Koncert pro Zeleného Raoula Zdroj: Reflex

Koncert pro Zeleného Raoula: 1 - Země bójů

V Reflexu číslo 32 najdou čtenáři přibalené DVD se záznamem koncertu, na němž jsme letos 1. května společně s čtyřmi až dvanácti tisíci čtenáři (odhady se liší) oslavili dvacáté narozeniny našeho časopisu.


Ode dneška do dne vydání (12.srpen) s vámi v patnácti zastaveních projdu píseň po písni znovu celým koncertem a pokusím se vzpomenout, proč na něm vystoupili muzikanti, kteří na něm nakonec vystoupili, proč jsem spolu s nimi vybral tu či onu píseň, a proč se vůbec za legrační honorář zúčastnili nejistého projektu, kdy museli své šlágry odevzdat aranžérům, kteří je upravili do podoby jim neznámé, pro veliký jazzový orchestr.

 

1. Zuzana Michnová — Země Bójů

Sešli jsme se v kavárně Slávie, po telefonu mě varovala, že přijde s blonďatým přelivem. Řadu let jsem jí neviděl, zpívá už pouze sporadicky, bál jsem se, v jaké bude formě. Chtěl jsem jí mít na koncertu za každou cenu, měl jsem tak nějak pocit, že k Reflexu patří. Až pak jsem zjistil, že u nás za celých těch dvacet let neměla velký rozhovor! Mezi staré hity její kapely se do výběru tří písni překvapivě vklínila poměrně nová píseň Země bójů, který vyšla pouze jako bonus k The Best of Marsyas. Zuzana, které to jako blondýně opravdu slušelo, navrhla, že když tedy tvrdím, že chci účinkujícím splnit každé přání, chtěla by Zemi bójů slyšet v podání velkého smíšeného sboru. Málem mě odvezli, ale Zuzana rychle pochopila, že nemám neomezený rozpočet a spokojila se s aranžmá Kryštofa Marka. Píseň nakonec celý koncert otevírá, je jímavá a když David Koller s Lenkou Dusilovou Zuzaně pomohli v refrénu, tetelil jsem se blahem. Přesně tak jsem to chtěl… večírek.

 

Koncert pro Zeleného RaoulaKoncert pro Zeleného Raoula|Reflex

 

Zítra: David Koller - Amerika