Michael Douglas a Carey Mulligan

Michael Douglas a Carey Mulligan Zdroj: EPA

Wall Street po 23 letech

Na Rivieru dorazil i Oliver Stone. Přivezl s sebou početnou hereckou svitu a svůj nový film Wall Street: Peníze nikdy nespí.

 

K filmovému návratu na burzu Stonea motivovala – jak jinak – finanční krize. A tak se po letech dostane z vězení bezpáteřní finančník Gordon Gekko v podání stále šedivějšího Michaela Douglase. Jeho dcera (Carey Mulliganová - viz foto) se mu vyhýbá, kdo Gekka naopak vyhledá je její snoubenec (Shia LaBeouf), který dobře tuší, že by ho Gekko mohl k lecčemu inspirovat. A dopadne to s ním – hádejte jak – špatně. Ale poučí se z chyb. Jde vlastně o variaci na původní Wall Street zasazenou do doby nástupu finanční krize a natočenou v hodně oldschoolovém stylu, jinými slovy: neinvenční a užvaněné. Kdo viděl poslední Stoneovy filmy, nemohl čekat nic převratného. Shia LaBeouf vypadá v byznysmanském obleku nesmírně nevěrohodně, jako přerostlé dítě, co si navléklo tátovo kvádro. Těžko říct, proč právě tenhle kluk je teď v Hollywoodu ten „vyvolený“ a jde z filmu do filmu. To Carey Mulliganová (Škola života) je jiná liga, neokoukaný typ, talentovaná herečka, jsem moc zvědavá, jak se jí povede v My Fair Lady, kterou točí podle scénáře Emmy Thompsonové.

 

Stoneova parta přivezla do Cannes trochu zaprášeného Hollywoodského lesku. Douglas se blýskl solidní francouzštinou  a Oliver Stone si postěžoval, že nebyl pochopen: „Během těch let jsem se často setkával s lidmi, kteří mi říkali, že se kvůli mému filmu Wall Street dali na práci na burze. Kvůli tomu jsem to ale fakt netočil, evidentně nic nepochopili.“