Šibíkova fotoškola

Šibíkova fotoškola Zdroj: Jitka Míková

Šibíkova fotoškola
Šibíkova fotoškola
Šibíkova fotoškola
Šibíkova fotoškola
Šibíkova fotoškola
29
Fotogalerie

Šibíkova fotoškola RX

V rámci oslav 20. narozenin Reflexu se na prvomájové Kampě sešla sedmdesátka vášnivých fotografů – Honza Šibík jim slíbil, že je naučí fotit.

„Ale přecenil jsem své síly. Jak za tak krátkou dobu naučit fotografovat zkušené profíky, kvalitní laiky a zároveň i úplné začátečníky?“ přiznává fotoreportér porážku. Nakonec se věnoval hlavně dvěma nejmenším, Esterce Počarovské, která fotila maminku pod šeříkovým keřem, a Maxíku Vajtovi, jenž originálně portrétoval tatínka před počmáranou zdí.

Ostatním fotografům Honza řekl, aby volně snímali cokoli v průběhu devítihodinových oslav a výsledky svého snažení zaslali do pondělního dopoledne mailem. Jaké bylo Šibíkovo překvapení, když zjistil, že na spoustě ze čtyř stovek doručených snímků je on sám! „Asi jsem jim připadal komický,“ mudroval při skládání mozaiky fotek pro tuto dvoustranu. „Musím uznat, že těch osmnáct lidí, kteří poslali své obrázky, skvěle konkuruje nám, profíkům. Standa Krupař, Tomáš Tesař i já jsme selhali – nepodařilo se nám postihnout atmosféru narozenin tak dobře jako studentům rychlokursu. Máme se od nich co učit!