Jaký byl 17. listopad 2009?

Jaký byl 17. listopad 2009?

Jaký byl 17. listopad 2009?

17. listopadu jsme oslavili dvacáté výročí pádu komunismu. Prohlédněte si, jaké byly letošní oslavy sametové revoluce očima fotografů Reflexu Stanislava Krupaře a Tomáše Tesaře.

17. listopadu 2009 se v Praze konal vzpomínkový pochod, který měl stejnou trasu jako pochod studentů před dvaceti lety. Prohlédněte si, jaké bylo letošní výročí sametové revoluce očima fotografů Reflexu Stanislava Krupaře a Tomáše Tesaře.


Lidé se valili z pražského Albertova na Národní třídu. Tentokrát však pochod neskončil tvrdým policejním zásahem, ale koncertem.
Ke střetu s policií však nakonec došlo - oslavy se několikrát pokusili narušit pravicoví extrémisté (Dělnická strana a neonacisté z organizace Odporuj).
























































Bohumil Pečinka: PROČ TO PRASKLO? (Reflex 47/2008)
"Úplnou pravdu o 17. LISTOPADU 1989 se veřejnost stejně nikdy nedozví," říká muž, který byl v politické skupině stojící zřejmě na počátku listopadových změn. Proč se o to alespoň nepokusit?

Bohumil Pečinka: NEJKRÁSNĚJŠÍ REVOLUCE (Reflex 47/2007)
"Mohla to být nejkrásnější revoluce, kdybychom ji neuskutečňovali my sami," napsal téměř před čtyřiceti lety spisovatel Jan Procházka. Těžko začít text k osmnáctému výročí listopadové revoluce výstižnějšími slovy.