Docent Kindl: Mistr hovoří

Docent Kindl: Mistr hovoří

Docent Kindl: Mistr hovoří

Skoro se zdá, jako by i česká akademická obec potřebovala svého Ivana Horníka. Ve speciální směsi s&#160Monty Pythonem. A tak se objevil docent Milan Kindl, který proměnil plzeňská práva v dům zázračných studentů a záhadných zmizení. Poslechněte si útržky z rozhovoru...

Skoro se zdá, jako by i česká akademická obec potřebovala svého Ivana Horníka. Ve speciální směsi s&#160Monty Pythonem. A tak se objevil docent Milan Kindl, který proměnil plzeňská práva v dům zázračných studentů a záhadných zmizení.


Studenty naučil samplovat a remixovat rigorózní práce (tzv. akademický dýdžejing), pěstuje medvídky mývaly a píše romány (o právnících a&#160mývalech). A sladká tečka: proti Česku je kvůli němu vedena miliardová mezinárodní arbitráž.

V roce 2001 si koupil (nebo mu někdo koupil) první z bizarních mezinárodních ocenění — stal se jedním z 2000 největších intelektuálů 21. století. Když si vezmeme, že ono století v roce 2001 sotva začalo, je to jen další důkaz, že docent Kindl soustavně cimrmanovsky předbíhá svou dobu.

A pokud se pod jeho vedením podařilo mladému géniovi Marku Bendovi napsat a obhájit mimořádně objevnou diplomovou práci (v níž se třeba tvrdí, že Albrecht z Valdštejna byl významný politik a státník) a tu o rok později proměnit bez jediné obsahové úpravy na mimořádně objevnou rigorózní práci pro slabozraké, šlo o zářný příklad vizionářské vynalézavosti.

V disciplíně akademického samplingu a remixérství nejvíce vynikla jistá Silvie Brandová, jinak úspěšná závodnice ve sportovním aerobiku, jež polovinu své rigorózní práce opsala, mimo jiné ze serveru Maturita.cz, který má pomáhat středoškolákům, aby složili zkoušku dospělosti. Brandové pomohl získat titul JUDr. Konzultantem práce nebyl nikdo jiný než Milan Kindl.
Jen dodejme, že po absolvování plzeňských práv pracovala Brandová ve firmách patřících Františku Mrázkovi a Tomáši Pitrovi, dnes ji zaměstnávají ČEZ. Je členkou ODS, protože veřejné věci jí nejsou lhostejné.

Paní primátorka Řápková ztratila v Plzni index, diplomovou práci a zřejmě i části mozku(nepamatuje si na většinu vyučujících ani na to, kde vedl její diplomovou práci nebo kdo ji oponoval. Vzpomíná si jen na konzultanta práce, jistého docenta Kindla.). Zajímavé je, že amnézie je v jejím případě nakažlivá jako mexická chřipka: na plzeňských právech si na ni téměř nikdo z vyučujících nepamatuje. Klíčový svědek jejího studia je podle Řápkové docent Pipek, který před rokem a půl zemřel. Leč vdova po zesnulém docentovi si nepamatuje, že by její manžel Řápkovou vyučoval a zkoušel

Záhadná zmizení neberou ohledy ani na politickou příslušnost: rigorózní práce bývalého sociálně demokratického premiéra Stanislava Grosse, jenž sice vystudoval v Praze, ale pro titul JUDr. si raději odjel do Plzně, zmizela ze zamčeného sejfu děkanátu fakulty.

Zatímco študácké příběhy Ivany Řápkové a Stanislava Grosse připomínají nejlepší dramata Eugèna Ioneska s přidanými prvky gotického románu, příběh samotné plzeňské právnické fakulty jako školy, která z tajemných důvodů silně vábí ke studiu policisty i postavy z podsvětí, má zase poetiku Quentina Tarantina (Yeah, cops and bad guys learning ’bout law together, man!). Za posledních pět let ji vystudovalo 511 policistů včetně šéfa plzeňské městské policie Luďka Hosmana (jeho bakalářská práce je ukázkou dokonalé loupeže), vyšetřovatelky podvodů Radovana Krejčíře Moniky Kocourkové (za tři měsíce magistrou), šéfa ústecké hospodářské kriminálky Petra Martínka (tomu v Plzni uznali 25 let staré zápočtyze studií v Sovětském svazu). Vedle nich se tu vzdělával také Jan Harangozzo z Berkova gangu (tomu už byl titul odebrán), děti Františka Mrázka (podle rychlosti jejich studia jsou obě mimořádně nadané). Mimochodem, když jejich táta ještě žil, našel se u něj při domovní prohlídce index dalšího studenta plzeňských práv, policisty Aleše Jedličky. Ten to vysvětlil tím, že si s mafiánským bossem vyjasňoval některé právní problémy a při tom u něj studijní průkaz omylem zapomněl. Nebo třeba čekal, že mu za to Mrázek napíše zápočet.

Aby nebyl příběh docenta Milana Kindla příliš fádní, podařilo se mu vyvolat miliardovou mezinárodní arbitráž proti České republice a jinou miliardovou arbitráž údajně zmanipuloval. A do třetice všech dobrých arbitráží: za přezkum nálezu v arbitráži s firmou Diag Human si spolu se svým studentem Kuželem odsouhlasil odměnu 10 miliónů korun.



Nyní předejme slovo přímo panu docentu Kindlovi. Je to jen pár drobných útržků z nahrávky na diktafon, kterou jsme s Pavlínou Wolfovou zaznamenali rozhovor, jejž si celý můžete přečíst v aktuálním čísle Reflexu.
Nahrávka má tyto části:
1. Standardní student Marek Benda
2. Einsteinova diplomová práce
3. Upálený Pýthagorás
4. Muž roku 2003
5. Míša, to byl medvěd
6. Víte, lidský život ...










Celý rozhovor čtěte ZDE.




Kateřina Kadlecová: PLAGIÁTOŘI TÉTO ZEMĚ (Reflex.cz, 9. 10. 2009)
Plzeňskou právnickou fakultu bude případ podvržené disertace stát již tak dost pošramocené dobré jméno. Akademické tituly to však plagiátorům neodpáře, a jak už to tak bývá, odnesou to i studenti, kteří za nic nemůžou.

Zelený Raoul: NETRESTEJTE RYCHLOKVAŠKY