Kuzmich Orchestra

Kuzmich Orchestra Zdroj: Kateřina Nohelová

Kuzmich Orchestra
Kuzmich Orchestra
Petr Nikl
ČELO GOLEMOVO, 2009. Interaktivní objekt pro kresbu světlem, vytvořený pro výstavu Golem v pražském Židovském muzeu.
PIANINO, 2009. V nitru objektu navrženého pro divadelní projekt Tanec hraček se skrývá sám Petr Nikl.
5
Fotogalerie

Na Nikla a Kuzmiče!

Pokud máte rádi spojení výtvarného umění a hudby v jeden celek, rozhodně si nenechte ujít Petra Nikla a Kuzmich Orchestru.

O výstavě Petra Nikla 200dm3 dechu jsme psali nedávno. Je třeba doplnit, že jednu z jejích dvou částí, Dialog s maminkou, doprovodí skvělá hudba: Kuzmich Orchestra. V rozhovoru s výtvarníkem, hudebníkem a autorem dětských knížek Petrem Niklem (Reflex 10/2010) bylo na mnoha místech řečeno, že hra je za vším, co Nikl dělá, že „hraní je totožné s tvořením“.

Totéž Petr Nikl dokáže v roli zpěváka a hráče na buzuki 10. dubna o páté odpolední na koncertě v pražském Letohrádku Hvězda, kde kromě něj vystoupí i Kuzmich Orchestra (www.kuzmichorchestra.cz).

Toto křehounké, komorní, vlídné hudební tělísko vzniklo nedávno – já jsem je poprvé naživo slyšela 9. března v Divadle Archa jakožto předskokany The Young Gods a rozněžnili mě až skoro k bezvědomí. Dorota Barová (dříve Blahutová) si z časů Tara Fuki uchovala schopnost strhnout vílím vokálem a libou polštinou, Josef Ostřanský po Dunaji a vedle Boo rozjíždí „elektroakustický neofolk“ tak trochu po brněnsku… Silný hudební vývar okoření ještě výtvarník Ondřej Smeykal se svým magickým didgeridoo.

 

Hudebni ochutnávky:

bandzone.cz/kuzmichorchestra

a

www.kuzmichorchestra.cz

 

 

KAM NA NIKLA:

VÝSTAVNÍ PROJEKT 200 dm3 DECHU

od 31. 3. v muzeu UMPRUM v Praze Hračky Libuše Niklové, v letohrádku Hvězda Dialog s maminkou; 10. 4. v 17:00 koncert spolu s Kuzmich Orchestra

 

SVÁTEČNÍ POP

Koncert v Sukově síni Rudolfina u příležitosti vernisáže Hraček Libuše Niklové; 31. 3. 2010, 19.00 hod.