POZVÁNKA: Joe Jackson<br/>– sex, KOUŘ & rock&#39;n&#39;jazz

POZVÁNKA: Joe Jackson
– sex, KOUŘ & rock'n'jazz

POZVÁNKA: Joe Jackson
– sex, KOUŘ & rock'n'jazz

Krom Patti Smith a B. B. Kinga, kteří již u nás vystupovali několikrát, koncertuje v Praze ve stejný den (15. 7.) ještě třetí pozoruhodný zahraniční sólista. Poprvé!

Krom Patti Smith a B. B. Kinga, kteří již u nás vystupovali několikrát, koncertuje v Praze ve stejný den (tedy ve středu 15. 7.) ještě třetí pozoruhodný zahraniční sólista. A to poprvé! A půjde o večer vyloženě smoker friendly!


Příští měsíc pětapadesátiletý anglický zpěvák, producent, skladatel a multiinstrumentalista JOE JACKSON rozjel svou hvězdnou dráhu na konci sedmdesátých let v Londýně. K nám až tak jeho sláva masově možná nedolehla, ale pro hudebního fajnšmekra je Jackson navždy průkopníkem nebo aspoň čelným představitelem hned několika žánrů, především britské nové vlny, power popu a vokálního jazzu. Nejblíže je srovnáván snad jen s Elvisem Costellem, jde však nade vší pochybnost o samorostlý originál. Joe Jackson sám poukazuje na pouhé tři hudební zdroje své inspirace – Cole Portera, Louise Jordana a Beatles...

Zakuřte si s Joem...
Joe Jackson však již opustil evropskou mekku hudby a zakotvil natrvalo na sever nedaleko od nás – v Berlíně. Nejenže německé hlavní město považuje celkově za politicky a kulturně liberálnější, je ještě jeden zvláštní, konkrétní důvod, proč by na ostrovech nevydržel. Joe Jackson totiž aktivně vystupuje proti militantní protikuřácké hysterii a plošným zákazům kouření. Jednou ze smluvních podmínek pro sjednání jeho vystoupení je pak samozřejmě klauzule o tom, že při koncertě bude mít možnost bánit jak libo nejen on, ale ovšem i publikum. Svůj – v dnešní době téměř průkopnický – aktivismus proti honbě na nikotinové čarodějnice Joe Jackson navíc podkládá odbornými studiemi, jak se to se škodlivostí kouření všeobecně přehání (více informací ► zde).

Ovšem Joe Jackson, to je především jeho hudba a v koncertním provedení neuvěřitelně živelný a vzácně uvěřitelný projev (◄ nechtěná slovní hříčka, sic!). Vstřícný hudební bar Lucerny je navíc vyloženě smoker friendly, no a pravidelní koncertní návštěvníci z řad nekuřáků, ti jsou snad u nás ještě zvyklí. Dám ruku nejen do kouře za to, že půjde o velmi uvolněný, vydařený večer s velkým hudebním zážitkem!







RX TIP – koncert:
JOE JACKSON (GBR)
ve středu 15. července 2009
LUCERNA Music Bar, Praha

od 20 hod.
vstupné 590,- Kč v předprodeji






Studijní materiál - ochutnávka:


ZAČÁTKY


SOUČASNOST