RX PODCAST<br/>– zpětná vazba

RX PODCAST
– zpětná vazba

RX PODCAST
– zpětná vazba

Koncept, stahování, odběr.
Vyjádření redakce Reflexu ke čtenářským připomínkám a dotazům na náš podcasting.

Příspěvkem RX PODCAST JE TU! jsme na stránky WWW.REFLEX.CZ zkusmo uvedli pilotní díl série reflexích podcastů, ve kterých chceme pokračovat pravidelně, a nabídli vám tak zatím především formu, jak si ji v Reflexu představujeme: osobní, fundovaný pohled moderátora, důraz na souvislosti, lehkost a svižnost ..., v případě hudebních ukázek plynulá návaznost.

Koncept Petra Viziny v prvním díle byl zřejmý. Dle svého výběru představil novinky na hudebním trhu, způsobem sobě vlastním je okomentoval a doplnil o zajímavosti, jako o ukázku z rozhlasového pořadu Boba Dylana či z původního rozhovoru se skupinou Mötley Crüe, již do RX podcastu zahrnul zas v souvislosti s jejím nadcházejícím pražským koncertem.

A přesně takhle si v Reflexu náš hudební podcast představujeme – jako spíše zábavnou autorskou glosu. V žádném případě nechceme svižnost podcastingové disciplíny ubít analytickými eseji či ji pojmout jako habilitační práce.

Pokud jde o hudební ukázky, chceme, aby sloužily pouze jako doprovod k průvodnímu autorskému slovu, neb to je pro Reflex tím nejpodstatnějším. Rozhodně nehodláme a ani nemůžeme suplovat klasické rozhlasové relace a uvádět hudební díla v jejich plném rozsahu.

S tím prozatím souvisí i skutečnost, proč si náš RX podcast nemůžete stáhnout do svého počítače či mp3 přehrávače. Neumožňuje nám to totiž autorský zákon České republiky. Pokud znáte nějaké podcasty, které lze volně stahovat i s hudebními ukázkami v plné délce, jde o počiny veskrze nelegální a touto cestou Reflex jít nemůže. Vězte však, že v současné době se společně s Radiem Wave, jež pro Reflex náš podcasting technicky vyrábí a zaštiťuje, snažíme dobrat uspokojivějšího právního řešení a nalézt alespoň nějaký rozumný kompromis. Až jej docílíme, a věřme, že to bude brzy, určitě vám nabídneme u našich RX podcastů i jejich kýžený odběr. Do té doby děkujeme za pochopení a trpělivost.

Ještě tento týden se můžete těšit na druhý RX podcast, tentokrát v podání dvojice Ondřej Formánek a Luděk Staněk.
Přejeme vám příjemný poslech! Zatím tedy „pouze“ on-line z našich stránek.


Zmiňovaný RX PODCAST 001 si můžete pustit pod odkazem ZDE.




Radio Wave logo
RX podcasty exkluzívně pro WWW.REFLEX.CZ technicky zajišťuje