Americký sen Vladimíra Karmazína

Americký sen Vladimíra Karmazína

Americký sen Vladimíra Karmazína

Být policistou, co nám pod okny ve žluté vestě převádí děti do školy, otevřel bych si zítra ráno šampaňské: Nevídáno! Takže jeden z nás to dotáhl až do křesla ředitele instituce s rozpočtem přes sedm miliard korun!!

Tohle není normální země, tohle je pohádková země s přebujelou demokracií, která nabízí rovnost šancí pro každého.



Snad nevadí, že Ti tykám, soudruhu Karmazíne, ale je jedno, jsi-li astronaut, vědec, lékař, anebo jen spolehlivý policista s hvězdou na čepici, kterou jsi tak rád nosil. Stačí, že ses na stranickém školení v Táboře skamarádil s vedoucím redaktorem Palcátu (a to už byla velká šajba!). V téhle kouzelné zemi je to tak zařízené, že stačí správně řízená revoluce a Ty se s kámošem shledáš znova: ve vrcholném managementu České televize jako ředitel: Ty jako provozní,
on jako generální.
Ovšem, kvalifikací je Ti staré soudružské kamarádství, podřízení o Tobě mluví jako o řediteli parkovišť a kumbálu s čističi, ale za ošatné a sugestivní dojem moci to stojí.
A pak se jednou stane, že král Janeček První musí odejít (jde o konstitučního monarchu a znelíbí se rádcům z vnitra a obrany) a ukáže na Tebe jako na svého nástupce. Jednoho dne (zítra ráno) si v duchu oblékneš slavnostní uniformu a posadíš se do jeho křesla jako definitivně prozatímní ředitel.
Co z toho plyne?
I kdyby vás buzeroval jakkoli, chovejte se v téhle zaslíbené zemi ke každému dopravákovi jako k budoucímu řediteli České televize, jež od zítřka konečně naplní veřejnoprávní heslo „Pomáhat a chránit“. Samozřejmě, pokud Rada ČT všechno teď nezkomplikuje tím, že hloupě zvolí některého z regulérních kandidátů, kteří se drze obklopí zase svými kamarády.



BOHUŽEL – byl to opravdu jen sen. Realita je taková, že Rada ČT dnes generálním ředitelem České televize na dalších šest let znovu zvolila Jiřího Janečka. TRAGÉDIE!!



Zítra k tématu Reflex.cz přinese povolební glosu. Do té doby si o poměrech ve staronovém vedení České televize můžete připomenout článek
„SEDÍM, ANI NEDUTÁM“
(Milan Tesař – Reflex.cz, 5. 3. 2009)




K tématu dále:
JE JANEČEK PRO ČT NEJMENŠÍ ZLO? (Jan Potůček – Reflex.cz,
14. 7. 2009)
Petr Holec: ZPRÁVY PODLE POLITIKŮ (Reflex.cz, 14. 7. 2009)