Karlovy Vary 2009 <br/>– John Malkovich ve své kůži

Karlovy Vary 2009
– John Malkovich ve své kůži

Karlovy Vary 2009
– John Malkovich ve své kůži

Přijel! Charismatický, elegantní, inteligentní, dobře informovaný… Zkrátka John Malkovich. Muž, který zahraje cokoli.




Prohlásil o sobě, že je podvraťák: „Z poloviny Chorvat, ze čtvrtiny Francouz a ze čtvrtiny Skot.“ Prý jezdí po světě a předstírá, že je John Malkovich. Pokud ovšem zrovna nepředstírá v nějakém filmu, že je někdo docela jiný. Předstíral už minimálně sedmdesátkrát. Na divadle se prý předstírá úplně jinak, ale o to víc ho to baví.
Cestou z Prahy do Karlových Varů si stihl nastudovat program festivalu, vybral by si prý minimálně pětadvacet filmů. Ocenil, jak je to ve Varech všechno hezky zorganizované a jaké pěkné tématické sekce tu máme. A to ještě nebyl v kině! Až tam uvidí živé diváky, padne do kolen a na místě slíbí, že si za rok zahraje v další festivalové znělce.


Před tím už v Praze stihl prohlídku Paláce Kinských, zašel do hospody na Hradčanech (prý své oblíbené, ale jaké to neprozradil), sešel se s Milošem Formanem a rozjel to na večírku. Ve Varech ho nemine rande s Václavem Havlem. Mohli by probrat třeba jeho hru Odcházení, kterou Malkovich četl a dost se mu líbila. Nebo Dopisy Olze – ty také četl...
Vydrží nám tu nejspíš až do nedělního rána, jelikož je to největší hvězda festivalu, tak totiž převezme v sobotu večer Křišťálový glóbus. Jaké to je být v kůži Johna Malkoviche se dozvíte v příštím Reflexu, protože Veronika Bednářová měla s misterem důvěrnou chvilku mezi čtyřma očima. Tiše závidím.







Další festivalové raporty v rubriceKARLOVY VARY 2009