Osobnost XX – lidé českého filmu

Osobnost XX – lidé českého filmu

Osobnost XX – lidé českého filmu

Sametová revoluce nabídla lidem této země staronový luxus: prostor pro svobodného ducha, beztrestný rozvoj talentu ...




a ničím neohraničenou seberealizaci. Jak se dalo předpokládat, během krátké doby se ze zglajchšaltované šedi začaly nořit osobnosti, které nenávratně změnily obory, v nichž pracovaly.

Dvacet let po „velkém listopadu“ jsme se v Reflexu rozhodli tyhle lidi najít a dát jméno Osobnostem XX, klíčovým postavám dvaceti let svobody.
Během deseti měsíců tohoto roku, od února do října, budeme postupně oslovovat respektované filmaře, výtvarníky, vědce, spisovatele, podnikatele, architekty, ekonomy, hudebníky, divadelníky a politiky, jimž jsme během dvaceti let existence tohoto časopisu dali prostor v rozhovorech, aby ze svého středu vybrali postavu, která nejvýrazněji poznamenala jejich obor. Zdůvodněné volby „kolegů z branže“ vytvoří obsahový základ pro deset speciálních příloh, které vždy v posledním čísle v měsíci dostanete jako bonus k našemu časopisu.
Ve čtvrtek 5. února vyjde první, věnovaná českému filmu. Poprvé se začtete do odpovědí členů „akademie“, s nimiž budete moci souhlasit či polemizovat. Budeme rádi, když se s námi o své názory podělíte. Hlasujte, glosujte a pište na www.reflex.cz/osobnostxx. Naleznete tu i složení akademie, přehled padesáti nejnavštěvovanějších českých filmů a postupně plné znění odpovědí akademiků a další články a bonusy.
Doufáme, že vás to spolu s námi bude bavit!
Osobnost XX – nejdůležitější lidé českého filmu
Akademie
Anketa čtenářů: Vyberte filmovou OSOBNOST XX

Anketa čtenářů: Který FILM je XX?
Anketa čtenářů: Nejlepší HEREC / HEREČKA
Anketa čtenářů: Nejlepší HEREC / HEREČKA
Anketa čtenářů: Nejlepší HEREC / HEREČKA


Na co jsme chodili do kina?