Zdroj: Samsung Electronics

9
Fotogalerie

SUHD TV: špičkové technologie ve vašich službách

Již jsme si zvykli, že se každý rok objevují nové a lepší modely elektroniky, kterou využíváme v každodenním životě. Nové mobilní telefony, televizory, či zařízení, jejichž existence donedávna patřila do kategorie sci-fi. Jak se ale máme v této záplavě technologií a inovací zorientovat? Pokud si právě vybíráte televizor, poradí vám Libor Bauer, produktový manažer ze společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Jak vybrat televizor, aby nás po dvou letech volba nemrzela kvůli zastaralým technologiím?

Každý má pravděpodobně od televizoru jiná očekávání, nicméně jisté je, že pro každého je důležitá kvalita obrazu. Abyste nemuseli po dvou letech litovat nákupu, je dobré vybírat z nejnovějších modelů s těmi nejpokročilejšími technologiemi. Do této kategorie spadají v současné době modely SUHD TV.

Doporučujete tedy televizory s UHD rozlišením?

Ten, kdo v současné době vybírá televizor, měl by se zaměřit minimálně na UHD kvalitu. Chtěl bych ovšem doporučit nejnovější řadu prémiových SUHD TV. Jedná se o TV s UHD rozlišením, avšak díky unikátnímu displeji Quantum dot dokážou modely SUHD reprodukovat nejširší paletu barev, až 1 miliardu, a to v kvalitě rovnající se skutečnosti. Obraz je navíc velmi jasný a nabídne skutečně hluboký kontrast. Uvidíte zřetelně sněhuláka uprostřed bílé pláně i černou kočku, která o půlnoci číhá na myš. To je dáno funkcí HDR s nejvyšší dostupnou světelností dosahující 1 000 nitů. Samsung navíc přidal ještě antireflexní vrstvu Ultra black, která brání nežádoucím odleskům ze světelných zdrojů. Když máme při sledování TV rozsvícenou lampu, vidíme mnohdy na obrazovce spíše sebe a své okolí, než film. Vrstva Ultra Black tento nechtěný efekt ruší. Navíc jsou tyto televizory vybaveny funkcí UHD upscaling, která dokáže zdokonalit i kvalitu snímku, který v originále není v UHD. Výsledek je skutečně fascinující.

Samsung Electronics

Někteří lidé se však možná nových technologií obávají. Co si o tom myslíte?  

Myslím si, že obavy nejsou na místě. Pořád se jedná pouze o televizor, který máte zcela pod kontrolou. Nicméně i přesto, že je to „pouhý“ televizor, dokáže vám velmi zpříjemnit sledování vašich oblíbených pořadů. A nejen to. SUHD TV ovládáte snadno z jediného místa prostřednictvím praktické lišty. Vyberete si, zda chcete sledovat TV program, pustit si film z videotéky, surfovat na internetu nebo zapnout oblíbenou aplikaci. Díky operačnímu systému Tizen a čtyřjádrovému procesoru reaguje TV ihned a přechody jsou plynulé. Potěší vás určitě i chytrý ovladač Smart Control, kterým kromě TV můžete ovládat i všechna propojená zařízení přes HDMI.

Více informací naleznete na www.samsung.cz.