Zdroj: Volkswagen Financial Services

Vybíráme nový vůz. Jaké možnosti se vyplatí prozkoumat a co si předem rozmyslet?

V první řadě si ujasněte, jak velké auto ve skutečnosti potřebujete a kde s ním budete jezdit. Pokud jste nerozhodní, vyplatí se využít tzv. online konfigurátory vozů

Díky nim získáte přímo od stolu nejen veškeré informace o vámi vybraném voze a jeho vybavení, ale i o způsobech, jak lze vaše nové auto financovat. Online konfigurátory vozů jsou většinou intuitivně navržené tak, aby vás snadno provedly kompletní nabídkou značek a jednotlivých modelů a okamžitě vám ukázaly ty nejdůležitější údaje o motorizaci, výbavě nebo ceně vozů. Neméně důležitou součástí výběru nového vozu je ale také způsob jeho financování. Podle čeho si vybrat nový vůz a jak jej financovat, radí Lukáš Cankař z Volkswagen Financial Services.

Zvolte auto dle vašich preferencí a zvolte vhodný způsob financování

Potřebujete malý vůz do města pro svou vlastní přepravu, sporťák na víkendy nebo velké SUV pro celou rodinu? Je jen na vás, jak budete vůz využívat. Záleží i na tom, zda potřebujete užitkový či manažerský vůz do práce. Pokud smýšlíte ekologicky, zajímavou možností pro vás může být i vůz s alternativním pohonem. Záleží ale i na cenové relaci, ve které se můžete při pořizování automobilu pohybovat. Včas uvažovat o financování znamená, že díky němu můžete dosáhnout i na vůz, který se z pohledu ceny může zdát jako nedostupný, a ještě přitom získat něco navíc. Při využití Beztížného úvěru se tak dostanete na dostupnou měsíční splátku a přitom si zachováte flexibilitu při splácení i dalším rozhodování, jak s vozem naložit na konci smlouvy. Pokud nechcete auto přímo vlastnit, můžete využít i operativního leasingu pro soukromé osoby a vozidlo si na předem stanovenou dobu pronajmout. „Pokud chcete uzavřít operativní leasing jako soukromá osoba na vybraný vůz od značky Volkswagen, Audi, Seat nebo Škoda, nemusíte se starat o servis ani zimní kola. V měsíční splátce je také zahrnuto havarijní pojištění, povinné ručení, pojištění obvodových skel. Po celou dobu leasingu platí tovární záruka. V rámci zvoleného balíčku služeb případně nehradíte ani náklady na běžné opotřebení,“ říká Lukáš Cankař.

Mějte přehled

Díky online kalkulačkám si můžete spočítat i splátky, které budete měsíčně platit za svůj nový automobil. Využít můžete i nabídek doplňkových pojištění, které vám pomohou na cestách i v nepříznivých situacích. V rámci značkového financování můžete často narazit i na výhodné akční nabídky, které však bývají časově omezené. Mohou obsahovat například zvýhodněné pojištění vozidla, prodlouženou záruku, Předplacený servis, výhodnější úrok, lepší výbavu vozu apod.

Online konfigurátory poskytují natolik přehledné informace, že výběr nového vozu nebyl nikdy snazší. Přesvědčte se sami, že se není čeho bát a vyberte si i vy své vysněné auto