Zdroj: Dell

Mějte svůj podnik pod kontrolou s komplexním IT řešením od A do Z

Stále častěji dnes slýcháme o nových prodejních modelech, přístupech a strategiích. V IT odvětví je pak často využíváno spojení end to end, neboli od A do Z. Model, který šetří čas a nervy IT manažerů, budget finančních ředitelů a starosti majitelům firem. 

Pan Josef a jeho dům snů

Abychom si mohli jednoduše představit a zcela pochopit rozsah tohoto řešení, uveďme názorný příklad pana Josefa, který plánuje postavit dům. V rámci myšlenky řešení od A do Z musí zajít pouze do jediné firmy a ukázat na pozemek. Tam si ho vezme stranou šikovný manažer a následně mu obstará vše od nákupu pozemku, vytvoření návrhu domu až po samotnou stavbu, kterou také zařídí. Dnes to jde v IT i dále a tak v přirovnání můžeme pokračovat. Ve firmě si Josef vyzvedne klíče k již vybavené domácnosti a následně mu jednou za čas přijde správce pozemku posekat trávu a každý týden u něj doma uklidí pečlivá uklízečka. No řekněte sami, kdo by to nechtěl!

Navíc Josef se chová tržně a tak si nechá zpracovat ještě jednu nabídku, aby se mu celý sen o novém domě neproměnil v noční můru. A ještě navíc preferuje otevřené standardy před proprietárními řešeními, které mu umožní přejít k jinému dodavateli, pokud se to vyplatí.

Kdo v IT umí vše od A do Z?

Dnes je to mezi výrobci už jen Dell, který je na trhu IT schopen poskytnout komplexní řešení. Za posledních několik málo let integroval mnoho akvizic a prošel transformací, aby nakonec přišel s obchodním modelem a technologickým komplexním řešením. A dnes dodává notebooky, tablety, síťové prvky nebo softwarová a serverová řešení vhodných jak pro menší firmy, tak pro velké korporace.

Výhoda komplexního řešení spočívá v jednoduchosti, kterou dokáže poskytnout všem, od malých skupin hledajících několik zařízení až po velká datová centra vyžadující nepřetržitý, bezproblémový chod. Ať je cíl oslovení dodavatele na IT vybavení a řešení jakýkoliv, u společnosti Dell naleznete vždy odpověď.

Od tabletu po datová centra

Produkty pochopitelně fungují jako samostatné jednotky, které lze kombinovat s jakýmikoli řešeními od jiných dodavatelů.  Avšak mezi implementovanými technologiemi a produkty značky Dell je obrovská synergie. Zákazníkům nabízí lepší efektivitu, menší časovou náročnost a zároveň jednoduchost. Začíná například u „drobností“, jako je jednotné řešení propojení notebooků řady Latitude s dokovací stanicí, jejíž univerzální konektor se nemění už od roku 2008, a tím ušetří nemalé prostředky za nové příslušenství. A končí u komplexního vybavení datového centra konvergovanou infrastrukturou založeným na otevřených standardech. Dohromady všechny detaily, služby a produkty tvoří komplexní IT řešení – prostě od A po Z.

Přístup od A po Z také řeší zabezpečení celé infrastruktury včetně rostoucího trendu mít vlastní zařízení na práci (Bring Your Own Device). Ale o tom vám povíme více za týden v dalším díle seriálu o komplexních IT řešeních.

Komplexní IT řešení pro firmy jsou v dnešní době velkou konkurenční výhodou. Možná jste slyšeli, že v odborných kruzích se mluví o přístupu, založeném na volbě dvou dodavatelů, kteří jsou schopni poskytnout požadované technické řešení a zároveň jsou motivováni dát svoji nejlepší nabídku. Výhodu řešení od A do Z lze tak spatřovat ve flexibilitě a kompetentnosti dodavatele, který je schopen ji poskytnout. Výhodou je globální pohled na vaše IT řešení a schopnost vidět ho v širších souvislostech. A v tom je Dell jedinečný. Navíc svoji výhodu nestaví na přítomnosti pouze jednoho dodavatele. Je čas začít se věnovat růstu svého podniku, ne správě IT oddělení.

Více na stránkách http://www.dell.cz/odAdoZ

Co je to řešení od A do Z?

Koncová zařízení

  • Tencí klienti
  • Notebooky
  • Tablety

Software

  • Cloud
  • Zabezpečení
  • Management
  • Analýza big data

Infrastruktura

  • Storage
  • Síťové prvky
  • Servery

Jedna podpora pro

  • Koncová zařízení
  • Software
  • Infrastrukturu