Video placeholde

Piráti obětí putinovských paranoiků: Nevinné recesistické video rozvířilo vody internetových konspirátorů

V idylickém světě našich sociálních sítí se šíří video, na kterém údajně poslankyně za Piráty nestoudně propaguje drogy a všeobecně škodí dobré pověsti pracujícího lidu. Má to dvě mouchy: To video je úplně normální studentská recese, které dělá každý mladý člověk. A za druhé – video se šíří přes server paranoidních konspirativců.

Když se objeví nějaká strašlivá informace, že nějaký veřejně známý mladý člověk dělal to, co dělají všichni mladí lidé kromě těch, co jsou zaneprázdněni studiem Vysoké školy života a četbou Parlamentních listů, myslím si něco o maloměšťáckých hlupácích. A je celkem jedno, jestli je to účast prezidentovy dcery na mejdanu nebo recesní písnička členky nějaké politické strany. K lidem do třiatřiceti let musíme být více než shovívaví, vzpomeňte si sami na sebe v jejich věku. Nyní se však objevilo video, které je z téhle rodiny, ale dobře ukazuje původ podobných vln pohoršení. Infovlna jde až teď, včera mě na Facebooku na video upozornili tři lidé, byť je dostupné řadu týdnů. Asi teprve teď Kreml napadlo, že video zneužije.

Paranoia jako životní styl

Na videu je věku adekvátní srandapísnička – o drogách, tedy o módním tématu. Plně snese srovnání s tím, když jsem v podobném věku ve studentském divadle hrál Žida Abelese a sysla Pumprdlíka, který je neposeda. K videu, kde dívka přesně toho věku, kdy se podobné písně zpívají, však nějaký blb připsal: „Tak co, je to podle vás na odvykačku? Prý jen humorná umělecká tvorba. Začala se šířit nahrávka, na které je nově zvolená europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti). V krátkém videu hraje šestadvacetiletá europoslankyně na ukulele a zpívá o jakési droze snů... ,Proč ještě nemáme drogy, bez kocoviny, migrény či dojezdů... Vymyslete už konečně drogu snů! Nebaví mě aspiriny, nikotin bez zvracení, ukončete trápení. Stejně umřeme, tak proč ne v luxusním stavu. Drogu, drogu, drogu a tím myslím psychotropní látku.‘ V amatérském videoklipu Gregorová v jednu chvíli drží v ruce něco, co vypadá jako joint marihuany či hašiš. Smotanou bankovkou pak šňupe neznámý prášek.“

Když vynecháme celkově mravokárný tón zasloužilého impotenta, kterým je komentář psán, musíme bohužel připustit i naprostou slabomyslnost autora. Ve videu v místě, kde dívka skutečně šňupe bílý prášek, je v záběru plastová lahvička z lékárny s nápisem, že je to nějaká forma zcela legálního kofeinu.

Zlá psychická nemoc, kdy se nemocný často domnívá, že je jak svět, tak on sám ovládán neznámými silami – tu ďáblem, tu ilumináty, prostě podle osobnostní orientace vybraným démonem v pozadí. Když je démonem konkrétní osoba a nemoc se zhoršuje, může samozřejmě paranoik onoho v jeho očích „za všechno zlo zodpovědného“ i zabít. Duševní nemoc mu říká, že tím zachraňuje svět. Proto by měli být paranoici psychiatricky léčeni, aby nikomu neublížili. Video s písničkou je na facebookové stránce „Svobodný vysílač CS – necenzurované – nezávislé vysílání – silně stranící vám.“ Ale hashtag mají @infowars.cz – takže se s tím ani netají. A na té stránce se dočteme: „Mise: Poskytovat informace a návody, jak skutečně komplexně změnit tuto nemocnou společnost změnou prostředí z neurvalého peněžního na spolupracující bezúročné prostředí!“ A jako svůj web uvádějí svobodny-vysilac.cz. A jsme doma.

Z archivu pořadů Vysílače Nejvyšší Svobody:

20. srpna 2019: Umělá inteligence – sci-fi, nebo neodvratitelná budoucnost? Kdo nám vládne? Zatím se to tají, ale žijeme v recesi, co to znamená a přinese?

20. srpna 2019: S kým tu žijeme? Jaké genetické kořeny mají bytosti, se kterými trávíme čas a které řídí naši realitu – náš svět? Rituální vražda princezny Diany.

19. srpna 2019: J. Chvátal – Jak funguje svět II, Cestovatelé v čase XI

19. srpna 2019: Komentované čtení. Petr Václav čte a komentuje kapitoly z knihy G. A. Sidorova Chronologicko-ezoterická analýza vývoje společnosti.

13. srpna 2019: Repríza pořadu Rozhovor s Išou. Chemtrails – mýty a bludy – informační válka a zotročení nejhrubšího zrna! Ovlivňování počasí, původce neuhasitelných rozsáhlých požárů. Před jakým zářením nás chrání? Odpovědi na otázky posluchačů.

Něco na těch Pirátech asi bude

Na webu Svobodného vysílače pak najdeme bannery souzněných subjektů: Zvědavec, Aliance národních sil, Blok proti islamizaci, Aeronet či AC 24. Podle studií monitorujících hlavní zdroje a šiřitele fake news v Česku opravdu elitní sestavička.

Nejsem sympatizantem Pirátské strany, ale v této cause musím popravdě konstatovat, že se Piráti stali cílem akce ruské rozvědky opepřené přítomností tuzemských antiislamistických konvičko-nácků. Takže při vší nechuti k dredům na hlavách mužů středního věku musím konstatovat, že na Pirátské straně asi něco dobrého přece jenom bude. Proč by jinak Putinovi s Konvičkou a předozadnímu sociologovi Hamplovi to studentské video vadilo?