Video placeholde

Zvedá se nová vlna antisemitismu, nahrávají tomu i šílené výroky západních soudů

V posledních měsících se v českých médiích objevily zprávy přiznávající vzestup antisemitismu a nenávisti k Izraelcům v euroatlantickém prostoru. Již se také veřejně přiznává, že v současné době je největší část antisemitismu a nenávisti doménou muslimských komunit. V souvislosti s tím se odehrálo několik incidentů, které ukazují, jak probíhá „řešení“ odhalených antisemitských projevů v muslimské komunitě. Jako příklad mohu uvést mešitu v americkém městě Filadelfie, ve které učili děti nenávisti k Izraelcům a ještě se tím chlubili na internetu.

Děti v této mešitě například pěly: „Budeme bránit zemi božského vedení svými těly a bez zaváhání obětujeme své duše. Odřízneme jim hlavy a osvobodíme truchlící a vznešenou mešitu Al-Aksá. Povedeme armádu Alláha a naplníme Jeho zaslíbení, vystavíme je věčným mukám.“

Mešitu v americkém městě Filadelfie spravuje Muslimská americká společnost (MAS) Islámské centrum ve Filadelfii. Video bylo natočeno na muslimské slavnosti nazvané Den Ummy a umístěné na sociální síť Facebook. Tato mešita ve Filadelfii je součástí sítě 42 mešit v USA a Velké Británii. Na své webové stránce se MAS chlubí tím, že „vede lidi k tomu, aby usilovali o povědomí Boha, svobodu a spravedlnost a vysvětlovali islám s maximální jasností“, a také usilují o „ctnostnou a spravedlivou americkou společnost“.

Nenávistné video odhalila izraelská nezisková organizace MEMRI a upozornila na něj na své webové stránce. Je paradoxem, že několik dní po umístění videa na internet vyslovila organizace MAS soustrast a podporu židovské komunitě v San Diegu poté, co čelila teroristickému útoku na svou synagogu.

Pachatel rasové vraždy nevinný, protože kouřil trávu

A jak reagují představitelé muslimské organizace přistižení a usvědčení ze šíření nenávisti? Jednoduše – prostě řeknou, že video nebylo před zveřejněním prověřeno a nepředstavuje hodnoty šířené touto muslimskou organizací, jak to popisuje americký deník The Washington Times v článku na svém webu.

Šíření antisemitské nenávisti mezi muslimskými dětmi odsoudili i někteří muslimové. Například v prohlášení Židovské federace jižní New Jersey je uvedeno: „Dr. Qanta Ahmed, přední muslimský učenec a člen Výboru pro boj proti současnému antisemitismu, pomocí svědectví uvedl, že děti, které se zúčastnily programu ve Filadelfii, byly indoktrinovány ‚islamistickým antisemitismem‘, což je aktivita, která je v rozporu s Koránem a ‚ohrožuje celou muslimskou komunitu v Americe‘. Řekl, že tyto děti musí být ‚chráněny před takovým zneužíváním a vykořisťováním‘.“

Je smutné, že mnohé západní organizace bojující proti nenávisti se zaměřují na nenávist vůči muslimům, ale nenávisti vůči židům šířené muslimy se spíše vyhýbají nebo jsou k ní blahosklonní. Mnohdy se takto chovají i některé západní úřady, například v souvislosti s brutální vraždou židovky Sarah Halimiové ve Francii spáchanou muslimem, kterého soud osvobodil kvůli údajnému pominutí smyslů z důvodu kouření marihuany. Zakladatel Úřadu pro boj proti antisemitismu Sammy Ghozlan prohlásil, že nevěří ve spravedlivé vyšetření antisemitských útoků spáchaných ve Francii. „Sammy Ghozlan, zakladatel francouzského Úřadu pro boj proti antisemitismu, prohlásil, že je přesvědčen, že soudní proces týkající se případu Halimiové „směřuje k justičnímu omylu“. „Když jste dnes ve Francii Židem, jde o formu podněcování k vraždě narušenými osobami. Dnes už nemám plnou důvěru v to, že antisemitské zločiny z nenávisti se ve Francii řeší řádně,“ cituje Ghozlana americký zpravodajský web Washington Examiner.