Zakažte to těm teroristům!

Zakažte to těm teroristům! Zdroj: Facebook - Stream.cz

Nový euronesmysl: Evropská unie nám chce zakázat i nože, protože je používají teroristé

Další nesmyslná směrnice EU ukazuje, jak jsou evropská nařízení čistě buzerací a naprosto zbytečná. Unie chce – protože teroristé – zakázat běžným občanům nože. A úředníci dali dobrý pozor, aby šlo o zákaz nožů, se kterými téměř nikdy nikdo nebyl nijak poškozen. Nože, kterými se skutečně zabíjí, totiž zakázat nejdou – ale oni jsou placeni za to, aby zakazovali, tak zakážou něco jiného.

Evropský parlament – dokument ze zasedání: Zpráva o závěrech a doporučeních Zvláštního výboru pro terorismus ze dne 21. listopadu 2018, bod 194: „Zpráva vybízí členské státy, aby zvážily možnost stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu, zakazujícího především nejnebezpečnější nože, jako jsou zombie nože nebo motýlkové nože, a aby tato opatření prosazovaly i v prostředí internetu.“ Jak jsem si tento nesmysl přečetl, uvědomil jsem si, že jsem opravdu nikdy nečetl žádnou zprávu o tom, že by někdo byl zavražděn nožem typu butterfly, který používají hlavně puberťáci na cvakání. Zato vím, že je dobré se hádat s manželkou zásadně mimo prostory kuchyně, neboť v kuchyni bývají kuchyňské nože.

Policejní statistiky

Policie České republiky statisticky eviduje trestnou činnost spáchanou pomocí zbraní bodných, sečných, úderných či jiných nebo střelnou zbraní. Detailnější statistiky dle takticko-statistické klasifikace nevedeme, říká vrchní komisařka kpt. Mgr. Lenka Sikorová, policejní mluvčí.

Já se popravdě řečeno nedivím – z kriminologického hlediska je opravdu jedno, jestli v sobě má zavražděný kvalitní značkový lovecký nůž, rybičku nebo kudlu na zeleninu. Pro policii je důležité, že je mrtvý. Takže čísla o typu nožů asi nejsou k ničemu potřeba. Naštěstí máme tisk.

V hlavní roli vaření

9. dubna 2012 v jednom z rodinných domků ve Studnici v Jihomoravském kraji pětačtyřicetiletý muž vytáhl kuchyňský nůž a několikrát jím bodl svého o deset let mladšího známého.

26. srpna 2014 ve Vidnavě na Jesenicku zabil muž svého známého jedním bodnutím kuchyňským nožem.

12. července 2017 Krajský soud v Českých Budějovicích poslal na 18 let za mříže osmnáctiletého muže, který pobodal dva policisty (jeden z nich zemřel). Bodl jej do břicha, druhého následně do zad kuchyňským nožem o délce 16 centimetrů.

27. března 2018 zabila v Ostravě žena muže kuchyňským nožem.

Nesmyslný zákaz

Výše uvedená data ukazují, že zakazovat v situaci, kdy se občané vzájemně masakrují noži na krájení chleba, nůž typu motýlek, je projevem čirého idiotismu. Není se však čemu divit. Bruselští úředníci jsou tak dobře placeni a tak odtrženi od běžné reality, že něco smysluplného těžko vymyslí. Nevědí, jak to venku – mimo jejich kanceláře – vypadá. Samozřejmě si ale uvědomují, že když nebudou dostatečně proaktivně zakazovat, začnou občané pochybovat o smysluplnosti jejich existence a především o smysluplnosti investic do jejich platů. Tak holt zakážou nože typu motýlek, aby bylo vidět, že tam za ty prachy nebruselují zbytečně.

Takže očekávám, že příště v boji proti terorismu zakážou žvýkačky, co dělají bubliny. Protože když bublina ze žvýkačky praskne, dá to ránu, stejně jako výbuch bomby teroristů.