Kluci rostou. Mají maso. Hoky tloustnou. Mají sladkosti.

Kluci rostou. Mají maso. Hoky tloustnou. Mají sladkosti. Zdroj: Profimedia.cz

Tak nám zase holky přibraly... Otylost se stala českou národní normou

Jeden z nejzhoubnějších zlozvyků naší populace – žraní – přinesl další významný úspěch. České děvy se obalily ještě větším množstvím sádla, než bylo u nás dříve zvykem. Takže brzy bude platit co Čech, to tlusťoch. Zato dospívající chlapci díky tomu, že jedí hodně bílkovin, masa, rostou do výšky.

 

Veřejnost si zase mohla v masovém médiu přečíst dvě sice notoricky známé, ale pořád zábavné skutečnosti. Češi a hlavně Češky moc žerou. A vědecká, objektivní a nezpochybnitelná data ukazují, že vegani fakt nemají pravdu.

Jak nám ztloustly holky   

Pavel Grasgruber z fakulty sportovních studií brněnské Masarykovy univerzity se dlouhodobě věnuje vlivu stravy na zdraví mládeže. Psali jsme o něm a výsledcích jeho výzkumů a dostali za to mnoho sprostých dopisů od veganů. Pan Grasgruber totiž meta studií zjistil, že růst, výška mladých lidí jsou klíčovým způsobem ovlivněny tím, zda dospívající má v jídelníčku maso.

Nyní promluvil i v Právu: „Všeobecně můžeme potvrdit, že dívky trpí daleko víc obezitou než chlapci, což se negativně odráží i v jejich růstu. Obezita nepřímo prozrazuje, že dívky dávají větší přednost pečivu a cukrovinkám než hoši.“ Prostě nám holčičky moc žerou, a hlavně sladkosti, a tak nejenže tloustnou, ale také nerostou. Obezita je celkově nezdravá a destruktivní.

Kluci rostou, mají maso

Sedmnáctiletí chlapci v roce 1951 u nás průměrně měřili 172,6 centimetru. Byla bída, nebylo maso. Skončil komunismus, zlomilo se tisíciletí, skokem se zvýšila životní úroveň, děti měly více masa. Proto těsně po miléniu měřili naši dorostenci průměrně 180,3 cm. Dnes mají osmnáctiletí kluci brněnských středních škol průměrně 180,9 cm výšky, což je opravdu hodně. Nejvyšší jsou totiž (průměrně) Holanďané, kteří dorůstají o tři centimetry výš. A také jedí, v souladu s Grasgruberovou meta analýzou, nejvíc masa.

Studie týmu kolem pana Grasgrubera publikovaná ve vědeckém časopise Economics & Human Biology s názvem Major correlates of male height: A study of 105 countries totiž ukázala jednoduchou závislost: Čím víc v růstu dítě sní masa, tím je vyšší. Jde o studii zpracovávající data ze 105 zemí, takže se to nedá okecat. Vegani prostě nemají pravdu. Když lidé nemají v jídelníčku dost masa, není to pro ně optimální.

Proč jsme tlustí?

Co jsem nedávno ke zděšení svého otylého okolí za cenu dvouměsíčního hladovění zhubl, abych měl body mass index 22, jak má být, všichni to považovali za příznak nemoci. Otylost se totiž stala českou národní normou, a když někdo není tlustý, je divný. Pátral jsem, proč jsou naši krajané tak často obézní, vyptával se tlouštíků na jejich stravovací návyky a zjistil tristní závěr. Někteří tlustí jedí normálně, ale v alkoholu si k tomu v přepočtu na kalorie denně vychlastají ještě jednu až dvě večeře navíc. Druhá skupina tlouštíků prostě moc žere, a jak ukazují nové poznatky, moc žerou i mladá děvčata.

Česká národní otylost není genetickou vadou české populace, ale nedostatkem sebekontroly našich spoluobčanů. Člověk je normální energetický systém, takže když je energie na vstupu (kolik sežerem) vyšší než energie na výstupu (kolik energie spálíme námahou), tak se holt ta energie ukládá v sádle. Takže holčičky, místo sladkostí si dávejte tuňáka nebo kuře. Zhubnete a vyrostete.