Ministryně obrany Karla Šlechtová

Ministryně obrany Karla Šlechtová Zdroj: twitter

Šlechtová a Krnáčová: Co má společného Hitler s pražskými kolonami?

Ministryně obrany Šlechtová si myslí, že českoslovenští legionáři bojovali na konci první světové války proti Hitlerovi. Napsala to na svůj instagramový profil během své návštěvy ukrajinského městečka Bachmač, které před sto lety naši vojáci bránili proti německé přesile.

Šlechtová později zjevně nesmyslnou zmínku o Hitlerovi samozřejmě odvolala. Hitler byl v tu dobu bezvýznamným svobodníkem německé armády, nikdo, kým by se českoslovenští vojáci měli zabývat. A on jimi. Učivo základní školy…

Karla Šlechtová si popletla, ve které válce se bojovalo s HitleremKarla Šlechtová si popletla, ve které válce se bojovalo s Hitlerem|Instagram.com

Primátorka hlavního města Adriana Krnáčová, pro změnu v novinovém rozhovoru, prohlásila, že pražská doprava je v pořádku, že jen Pražáci jsou zpovykaní. Až pár dnů po této sebevražedné větě (chce být znovu primátorkou!) se od ní i Krnáčová distancovala. Že to tak vlastně nemyslela.

Pražská doprava made in Adriana KrnáčováPražská doprava made in Adriana Krnáčová|Jan Paluska/Facebook

Co mají ty dvě (ne)události společného? Obě způsobily ženy, ale to může být náhoda. Obě působí ve svých funkcích mimořádně nepatřičně. To už náhoda není. Obě totiž patří do stáje hnutí ANO Andreje Babiše a obě zjevně „makají" a tak trochu kecají. A to už je pravidlo.