Čapí hnízdo

Čapí hnízdo Zdroj: Čapí hnízdo

Karel Steigerwald: Před kým celou zprávu OLAF tajíte? Před stíhanými? Ti ji už mají, přišla jim z Bruselu...

Nezveřejňovat celou zprávu z Bruselu je stejně bezpečné jako stéblo, na němž plave tonoucí. Už síla, s níž se lidé Babišova světa snaží o ututlání, rozmělnění, či alespoň odložení obsahu zprávy, svědčí o tom, že zpráva je pro Babiše a spol. třaskavinou. To je pochopitelné – z hlediska stíhaných.

Zdůvodňovat tyto manévry argumentem, že zpráva je důkaz v trestím řízení, a proto se nemůže zveřejnit, je z hlediska nestíhaných směšné. Vždyť obsah zprávy mají stíhaní a jejich přidružené úřednictvo dávno v rukou. Jim z Bruselu přišla přímo, však jsou nejen stíhaní, ale někteří také svého druhu stíhatelé. Nebo snad věříte tomu, že příslušní úředníci ministerstva financí včetně ministryně, vesměs zaměstnanci pana Babiše, o zprávě šéfovi nic neřekli? A že šéf dál nic neřekl příbuzenstvu? Tomu byste věřili? Já ne.


Co je OLAF a jaké ma pravomoci? Čtěte zde >>>


Je to obráceně. Úřady tají zprávu před nestíhanými, ti k ní mají jen přístup ilegální. Už víte, co je to konflikt zájmů? Příští týden budou stíhaní a spol. ve sněmovně říkat: šéfa do rukou mafie nevydáme. Vždyť i zpráva z Bruselu, kterou jsme nečetli, je jen jakési brebentění.

Pozorujte pečlivě, kam až Babišova parta, které se OLAF týká, půjde. Kam až dojde, taková bude naše doba.