Video placeholde

Faltýnek a Sobotka jako Dáda Patrasová. Aneb sociální sítě jsou skvělý pomocník, ale hrozný pán

Jaroslav Faltýnek je stejný jako herečka Dáda „Žížala“ Patrasová. Oba kolem nás údajně šíří dobro a porozumění. Patrasová tak činí tradičně povrchně, Faltýnek vypočítavě. První místopředseda hnutí ANO si teď nechal natočit předvolební klip. Pokud jste do této doby nechtěli pana Faltýnka volit, tak teď už musíte – je to zgruntu obyčejný a hodný chlap, milovník vaření, bonsají a malování. Opět se u toho ale ukázalo, že sociální sítě jsou skvělým pomocníkem, ale někdy také hrozným pánem. Dokázal to minulý týden nejenom Faltýnek a Patrasová, ale například i Donald Trump či premiér Sobotka.

 

Faltýnek: Z predátora koťátko

Jaroslav Faltýnek, pravá i levá ruka i noha Andreje Babiše, je z podstaty svých funkcí (první místopředseda ANO, šéf poslaneckého klubu hnutí) politickým predátorem. Teď navíc policie žádá Poslaneckou sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo. Faltýnek má i takovou zvláštnost, se sociálními sítěmi moc nekamarádí. Teď ale má trumf jak proti vyšetřovatelům, tak pro veřejnost. Jarda je totiž skutečně fajn chlap – dokazuje to předvolební video. Faltýnek na něm „pěkně maluje, s láskou pečuje o bonsaje a hrozně rád vaří“. Klip sklidil ale spíše posměch a má jeden velký problém – skoro nikoho nezajímá. V neděli odpoledne měl jen něco přes 2200 zhlédnutí. Video najdete v úvodu článku.

Sobotka je mimo. Bohužel často

Premiér Bohuslav Sobotka byl o víkendu mimo. Myslíme mimo Českou republiku. Byl na oficiální návštěvě Iráku. Na svém Twitteru @SlavekSobotka ale dokázal, že mimo je i tam. Například v neděli dopoledne napsal: „Rozvojová a humanitární pomoc ČR Iráku přesáhla v letech 2012-2016 hodnotu 4 mil. dolarů.“ Skvělé… Ale kam ta pomoc směřovala? Irák se v těch letech zcela rozpadl, na scénu tam nastoupil pofiderní Islámský stát, Kurdové mají v rámci Iráku svoji vlastní zemi a šiítská vláda v Bagdádu je jedním z největších spojenců totalitního a teokratického Íránu. To vše dohromady svědčí o účelně investovaných českých penězích.

Rozmazaná Patrasová

Falešní dobrodějové, jako jsou Faltýnek a Sobotka, ale strčí do kapsy herečka a moderátorka Dagmar Patrasová. To je čistá projekce lásky, porozumění a životní slasti. Její účet na Instagramu dadapatrasova_oficialni je přitom ukázkou toho, jak sociální sítě nedělat. Některým bulvárním pořadům se to sice líbí, ale doporučuji k individuálnímu prostudování. Fotky, které nevypovídají o ničem, navíc často rozmazané. Asi si to Dáda fakt dělá sama…

Příspěvek sdílený Dáda Patrasová (@dadapatrasova_oficialni),Srp 26, 2017 v 12:56 PDT

Slezte z toho lustru, Donalde, vidím vás!

V české komedii „Jáchyme, hoď ho do stroje“ (rok 1974, hlavní role Luděk Sobota) zazní i známá hláška „Slezte z toho lustru, Donalde, vidím vás!“ Z lustru by už konečně mohl obrazně slézt i americký prezident Donald Trump. Tomu jeho Twitter @realDonaldTrump vydatně pomohl k vítězství v loňských volbách a řádí na něm dodnes (má už skoro 37 milionů sledujících). Jenže méně je fakt někdy lépe. Jenže Trumpovi podle všeho není pomoci – se svými lidmi píše na tuto sociální síť často rychleji, než si věc promyslí.

A bizár na závěr: Řád národa

O tom, že webová stránka může být naprosto k ničemu, svědčí bizarní politické seskupení, které si říká Řád národa – Vlastenecká unie. Minulé úterý jsme se tam mohli dočíst toto (přetiskujeme i s chybami): „Jo jo „zakázané ovoce“ chutná nejlépe. Jak tak pozorujeme denní tisk, zejména články o tom které strany se účastní parlamentních voleb s plným počtem kandidátů ve všech krajích a čteme seznamy na nichž nejsme ač jsme navštívili osobně všechny krajské úřady a podali plné kandidátní listiny které byly přijaty, tak si říkáme, že za chviku bude naše programové prohlášení v pozici, jako FOGLAROVKY či satirický román pana Švandrlíka ČERNÍ BARONI, v dobách minulých.“ Tak určitě! Na stránce najdete i předvolební klip, ve kterém zpívá Tomáš Ortel. Stránku najdete zde.