Donald Trump

Donald Trump Zdroj: ČTK

Posedlost Trumpem: Označil ženu prezidenta Macrona za krásnou. Co je na tom proboha sexistického?

Pokud by Donald Trump vyjednal mír na celém světě, i tak by byl médii a kverulanty na sociálních sítích kritizován. Mnozí si na něm všímají malicherností a podstata jim uniká. Například americký prezident na několika místech Evropy v posledních deseti dnech jednoznačně uspěl, ale média se spíše věnují tomu, co řekl v Paříži o Brigitte Macronové, manželce francouzského prezidenta. Řekl, že je „krásná“. To je prý sexistické. Co je ale na tom sexistického? 

Západní svět prolezlý nesmyslnou politickou korektností se už nějakou dobu žene do záhuby, když se nechává ovlivňovat nátlakovými skupinami, které nám zakazují, co si máme myslet, co máme dělat a co můžeme říkat.

Donald Trump například přednesl ve Varšavě zásadní projev o Evropě. Místo abychom ho podrobně rozebírali, věnují se média tomu, co vlastně sledoval tím, že před summitem G20 jel do Polska. No, podpořil tím spojence, podpořil tím i země střední Evropy (tedy i Českou republiku). Veřejně a jednoznačně prohlásil, že Rusko musí přestat se svojí agresivní politikou a že USA jsou připraveny bránit své evropské spojence i vojensky. Co víc ještě chceme slyšet? A proč Evropa více nerozebírá, že se nedokáže bránit sama?

Na summitu G20 v Hamburku se pak pokusil s ruským prezidentem Vladimirem Putinem vyjednat alespoň částečný mír v Sýrii. Ocenil to někdo? Moc ne. Barack Obama, který naopak svoji nepochopitelnou nečinností konflikt v Sýrii vyživoval, je ale pořád některými lidmi opěvován. Za co? V Hamburku se Trumpovi také podařilo uhladit některé spory s Angelou Merkelovou, ke které tam byl neobvykle smířlivý. Ani to nestačí. V Paříži v minulých dnech on i prezident Macron několikrát zopakovali, že spojenectví Francie a USA pokračuje a je „nezničitelné“. Ani to nestačí? Nestačí. Média a sociální sítě místo toho donekonečna opakovala, že Trump údajně urazil manželku francouzského prezidenta. Když si ale pustíte video, které se tohoto případu týká, tak se na něm odehrává toto: Americký prezident se obrací na Brigitte Macronovou, ukazuje na její postavu a říká: „Víte, jste v tak skvělé formě.“ Pak se otočí na Macrona a dodá: „Krásná.“

 

Budiž, třeba pro někoho je to buranské, ale co je na tom sexistického a zlého? Hnusné je spíše to, že média neustále připomínají, že Macronova manželka je téměř o 25 let starší než francouzský prezident. No a? Pokud to vyhovuje jim, je to pouze jejich věc. Z poznámky Trumpa směrem k Macronové bylo ale takové haló, že se na to novináři dokonce na druhém konci světa ptali australské ministryně zahraničí Julie Bishopové. Ta naštěstí zachovala klid a řekla, že to byla od Trumpa „zajímavá poznámka“.

Bohužel, Donald Trump zatím není hodnocen podle toho, co dělá, ale podle toho, jak vše kolem něj vypadá a jak by to podle jiných vypadat mělo. Většina médií, česká nevyjímaje, u toho vyhledává pouze to, co je podle nich na prezidentovi špatného. U toho se opírají, což je kapitální nesmysl, o to, co píše kdokoli na sociálních sítích. To je skutečně směrodatné? V čem? Posedlost Trumpem je nezdravá, ničemu nepomáhá. Jeho nepřátelé tím mohou naopak vymodelovat ještě silnějšího Trumpa. To skutečně chtějí?