Miloš Zeman na plavbě v roce 2017. Opaloval se nahoře bez...

Miloš Zeman na plavbě v roce 2017. Opaloval se nahoře bez... Zdroj: TV Nova

Pluje Miloš Zeman na loďce za střízliva?

Fotografie z dovolené Miloše Zemana varují a ukazují možnost, že pan prezident okázale ignoruje zákony této země. Viděli jste, jak mu ochranka pomáhá do loďky a z loďky? Je to podle vás pohyb člověka, který je zcela střízliv a nemá v sobě ani kapku alkoholu? Mě se to moc nezdá...

Udeřily školní prázdniny, se kterými naplno propukla vodácká sezona. Spousta rodičů si bere dovolenou právě v době letních prázdnin, aby mohli zažít se svými dětmi nějaké dobrodružství. Takže vodácká sezóna řekněme vyšplouchala na hladinu, a naše bdělé bezpečnostní složky na její zahájení reagovaly zvýšenou ostražitostí.

Na řadě říčních toků a přehradních nádrží začala policie spolu s plavební správou kontrolovat vodáky, zda se neplaví pod vlivem alkoholu či jiných návykových a psychotropních látek. Zákaz plutí pod vlivem se netýká jen kapitánů výletních lodí s desítkami cestujících, kde by měl svoji logiku a legitimní uplatnění. Zákaz se týká i „kapitánů“ kajaků, kánoí či šlapadel - a samozřejmě i nafukovacích lodí. Na vodu prostě smí vodák jen střízlivej, jinak riskuje ve správním řízení pokutu až sto tisíc korun. A policie, jak psáno výše, bdí. Ve čtvrtek například proběhl velký zátah na přehradě Hracholusky.

Spolu se zvýšenou vodní bdělostí policie přišla i jiná událost, událost z vysoké politiky: Pan prezident Miloš Zeman nastoupil na svou zaslouženou dovolenou, kterou tráví na Vysočině čvachtáním na gumovém člunu po rybníku. A zde se oba příběhy začínají křížit.

Pokud jste totiž viděli, jak pana prezidenta Zemana na ten gumák nakládá a zase z něj vykládá jeho ochranka, možná vás napadlo to samé co moji maličkost. Totiž - potřebuje střízlivý člověk opravdu tak intenzivní dopomoc s nástupem do lodičky? Že by byl pan prezident už stářím slabý a neobratný, samozřejmě vylučuji - vždyť před svou kandidaturou na další období veřejně prohlásil, že je tak zdráv, až má prostatu jako panic.

Takže - bylo by skutečně nutné politika s tak zdravou prostatou nakládat do člunu jako žok slámy, kdyby nebyl nadranc? Nesignalizuje péče ochranky, že pan prezident vyplul na hladinu vysočinského rybníka pod vlivem alkoholu, ne-li rovnou ožralej? Národ má právo vědět, zda jeho hlava sama dodržuje předpisy, které musí řadový občan pod hrozbou vysoké pokuty dodržovat. Když si prohlédnete ty fotky, zůstává však tato otázka bolestně nezodpovězená.

Proto prosím Policii ČR: Vyjeďte párkrát na Vysočinu, vylovte Zemana z rybníku a dejte mu dýchnout, zda i on dodržuje pro bezpečnost země tak důležitý předpis, jako že si vodák nesmí před plavbou na kanoi dát pivo.