Nová edice na triček od Našeho vojska:  S katem českého národa Reinhardem Heydrichem.

Nová edice na triček od Našeho vojska: S katem českého národa Reinhardem Heydrichem. Zdroj: Archív

Trička s Heydrichem: Udavte se těmi penězi, pane vydavateli!

Před pár dny jsme psali o hrnkách a tričkách s Adolfem Hitlerem, které vydalo a na kterých vydělává nakladatelství Naše vojsko. Kšeft je to asi fakt dobrý, protože nakladatelství přichází s novou edicí na trika. S katem českého národa Reinhardem Heydrichem.

Ředitelem nakladatelství je parteigenosse JUDr. PhDr. Emerich Drtina, dr. h. c., se kterým jsem před pár dny dělal rozhovor o hrnkách s Hitlerem. I po telefonu bylo poznat, že pan doktor honoris causa je trochu senilní. S tím, že ten čestný doktorát získal na ukrajinské „univerzitě“, jejíž diplomy dokonce ani z řádného studia se neuznávají nikde jinde než v Mukačevu. Rozhovor působil jako vyprávění s pomateným stařečkem, který hrdě hlásá, že za peníze udělá všechno, a že něco jako etika v obchodě vůbec nemá co dělat. Celkový projev jevil diskrétní známky demence.

Nyní pan Drtina prokazuje, že je dementní - nebo anetický psychopat, to je vždy sporné - již definitivně. Vydal trička s jednou z pro český národ nejděsivějších figur nacionálního socialismu, s katem českého národa, říšským protektorem Reinhardem Heydrichem. To už je opravdu trošku moc.

 

O atentát na říšského protektora - jako o jeden z největších přínos Čechů v boji proti nacismu - se Reflex zajímá opakovaně, a opakovaně se snažíme připomínat, že ti, kteří říšského protektora popravili, byli našimi národními hrdiny. Teď ale přijde nějaký dementní dědeček podepisující se trapným doktorátem a začne na tom Heydrichovi vydělávat kačky.

Nechme stranou, že se tím nakladatelství obrací na neonacisty, že nikdo jiný než nácek si podobné triko na sebe nevezme. Nechme stranou, že tím podporuje jejich úchylné postoje. Zůstaňme jen u toho, že se dědula nestydí vydělávat na vrahovi českého národa. Kdybych byl mladší, asi bych při této příležitosti uspořádal nějaké destruktivní performance, asi bych tam šel vymlátit výlohu.

Video placeholde
Trička a hrníčky s Hitlerem - pro zisk všechno. • Jiří X. Doležal

Jak ale už mám míň testosteronu, nechce se mi do akcí, které jsou protizákonné a napadnutelné. Spíš mám pocit, že bych měl pomáhat dobrému, než něco rozbíjet. A tak vyhlašuji jako reakci na vydání trik s Heydrichem majlovou kampaň. Napište panu nakladateli, co si o tom jeho komerčním počinu myslíte! Poskytněte mu zpětnou vazbu! Jeho veřejně na stránkách vydavatelství dostupný email je drtina@nasevojsko.eu, a pokud vás nenapadá, co napsat, můžete se inspirovat mým vzkazem, který jsem mu poslal už včera: PANE ČESTNÝ DOKTORE DRTINO, PŘEJU VÁM, ABYSTE SE TĚMI PENĚZI ZA HEYDRICHA UDÁVIL!