Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Švédsko: Raketový nárůst kriminality imigrantů

Gatestone Institute je think-tank analyzující média, kde je ještě možné se dočíst o zločinech imigrantů - lokální média a bulvár, tištěný i elektronický. V mainstreamových médiích je toto téma již tabu. Podle zpráv Institutu je to zvlášť povedené ve Švédsku.

Švédská Národní rada pro prevenci kriminality vydala zprávu, podle které 11 007 lidí - imigrantů - bylo odsouzeno k deportaci poté, co byli usvědčeni z trestné činnosti. Zpráva neudává, kolik jich skutečně bylo deportováno. Zato již loni na podzim deník Svenska Dagbladet oznámil, že 30 000 lidí, odmítnutých azylantů čekajících na deportaci, zmizelo z dohledu úřadů.

A co tak imigranti provádějí za lumpárny, že je jich tolik (zcela neefektivně) vyhošťováno? Jedenáct tisíc lidí odsouzených za trestnou činnost je pěkné číslo! Zpráva Gatestone Institutu uvádí kalendář měsíce června, nejčerstvější shromážděná data. Namátkou:

1. června - v noci z 31. května na 1. června srazil alžírsko-švédský občan pod vlak metra ve Stockholmu třiadvacetiletého studenta. Způsobil mu frakturu lebky, tržné rány, přišel o kus nohy, měl zlámaná si žebra a klíční kost a žebrem propíchnutý jeden plicní lalok.

5. června - byli odvolacím osvobozeni tři imigranti, odsouzení ze znásilnění ve městě Ludvika. Odvolací soud je osvobodil proto, že nedokázal rozhodnout, který z mužů se znásilnění dopustil - tak osvobodil všechny tři, a zrušil příkaz k jejich deportaci.

8. června - tři dvacetiletí Somálci uvěznili a opakovaně znásilňovali čtrnáctiletou dívku. Po dopadení je soud odsoudil k velmi nízkým trestům - dva dostali dva a půl roku, třetí tři roky - a rozhodl, že po odpykání trestu nebudou muset být deportováni, ale mohou ve Švédsku zůstat.

9. června - soud ve městě Umea osvobodil devatenáctiletého Somálce, který při zatýkání pokousal policistu. Muž prý jednal v panice po traumatizujících zkušenostech v rodné zemi a zkušenostmi s policií v jiných zemích.

Mohl bych takto den po dni pokračovat, ale je to zbytečné, jistě si to dovedete představit. Jsou i výjimečné dny, kdy žádný imigrant nic neprovede, jiné dny mají ale třeba tři události najednou. Věc má hned dvě stinné stránky: Za prvé - že se to celé vůbec děje. A za druhé - že se o tom oficiálně hrobově mlčí. Psát o trestné činnosti imigrantů znamená vysloužit si nálepku xenofoba, rasisty a fašisty. Mainstreamová média si horečně hlídají politickou korektnost, zločinnost imigrantů roste, a čím víc o ní mainstream mlčí, tím více jsou tím občasné znepokojeni.

Vlna imigrantské kriminality spojená s oficiálním ignorováním tohoto problému povede k soustavnému nárůstu tenze ve společnosti. Dojde k růstu extremistických protiimigrantských nálad a xenofobie i mezi dosud zcela neextremistickou populací. V neposlední řadě, pokud budou problém úřady ignorovat dlouhodobě a nepostaví se mu, tak současný stav může vést až k pogromům.

A když bere spravedlnost do ruky dav, je jisté, že nemá pravdu - proto je třeba jakémukoliv spontánnímu odporu proti imigrantům, nějakému „vracení“ nebo „srovnávání účtů“, postavit účinnou hráz. Tu však může vytvořit jen stav, kdy se o kriminalitě imigrantů začne otevřeně hovořit, a úřady proti ní začnou činit alespoň ta nejzákladnější opatření. Alespoň to, že budou za trestnou činnost odsouzené imigranty bez místního občanství posílat domů.