Symbolem změny a nových pořádků se přesně před třemi lety stala razie policejních útvarů v čele s Robertem Šlachtou na Úřadu vlády ČR.

Symbolem změny a nových pořádků se přesně před třemi lety stala razie policejních útvarů v čele s Robertem Šlachtou na Úřadu vlády ČR. Zdroj: profimedia.cz

V Reflexu jak u policie!

Minulý týden zveřejnily Hospodářské noviny rozhovor s panem plukovníkem Šlachtou. Stěžoval si, jak skandální poměry u policie panují, a že po něm nadřízení chtěli vědět, na čem pracuje. Mohu pana plukovníka ujistit: V zaměstnání je něco takového úplně normální!

Tištěné Hospodářské noviny otiskly koncem minulého týdne rozhovor s odcházejícím policejním plukovníkem Robertem Šlachtou. Důstojník sdělil Hospodářkám skandální informace o poměrech, které v jeho útvaru panovaly. Byly skutečně nepěkné - pan Šlachta si stěžoval, že po něm opakovaně vedení policie chtělo vědět, na jakých případech dělá, a dokonce ho nadřízení výslovně varovali, ať si dává pozor. Je to nechutné, skandální a po nápravě volající, taková drzost nadřízených!

Chtěl bych ale panu plukovníkovi sdělit, že v tom není sám. I my v redakci Reflexu jsme šikanováni podobným způsobem. I po nás nadřízení drze chtějí, abychom jim oznamovali předem, na jakých článcích děláme. K tomuto šmírování dokonce slouží zvláštní institut, zvaný plánovací porada. Je to nechutné, ale je to realita. A podobně jako u policie, i mě se občas stane, že nadřízení zamítnou nějaký můj návrh, a varují mne, abych si dával pozor.

Na rozdíl od Šlachty však zažíváme šikanu ještě větší: Mě se opakovaně, s různými šéfredaktory, dokonce stalo to, že jsem přišel s nějakou geniální myšlenkou, a moji šéfové ji nehorázně ignorovali, nebo dokonce rovnou necitlivě zamítli. Proto Šlachtovo rozhořčení plně chápu a jeho znechucení vedením policie podporuji. A chtěl bych panu plukovníkovi doporučit, aby jako své nové působiště po odchodu od policie zvolil Autonomní sociální centrum Klinika. To jsou anarchisti, tam mu nikdo poroučet nebude.