Sociální centrum Klinika

Sociální centrum Klinika Zdroj: Facebook/Klinika

Objev Reflexu: Klinika spolupracuje s policií na mediálním zviditelnění!

Reflex se opakovaně distancoval od zveřejňování odposlechů uniklých ze živých spisů. Nyní se nám však dostal do ruky natolik závažný tajný dokument, že se k této diskutabilní praktice — publikování informací z živé causy — musíme uchýlit i my.

Doslovný přepis memoranda:

Tajné! Zákaz kopírování!

Memorandum o spolupráci Policie ČR, policejních odborů, reprezentantů Autonomního sociálního centra Klinika, SRB — Sítí revolučních buněk a anarchistických odborů o vzájemné spolupráci při dlouhodobé mediální prezentaci s krycím jménem Bomba na Klinice:

1. Anarchisté se zavazují nehlásit bombu na Klinice častěji než třikrát týdně, za zvlášť špatného počasí i méně, a to jen výjimečně mimo pracovní dobu, aby policisté měli dost času na odpočinek.

2. Policie se zavazuje opustit anarchisty obsazenou budovu Kliniky vždy nejpozději tři hodiny po zásahu, při kterém pyrotechnik budovu prohledá, aby měli anarchisté dost klidu na odpočinek.

3. Anarchisté se zavazují před nahlášením bomby uklidit (zkonzumovat nebo odnést) veškeré veganské žrádlo, protože služební psi hledající bombu z vůně veganské kuchyně zvracejí a nemohou dostatečně efektivně čuchat.

4. Policisté se zavazují chovat se v anarchistické knihovně zvlášť šetrně při prohledávání polic se základními díly marxismu-leninismu, ne aby smíchaly Marxe s Leninem jako minule.

5. Anarchisté se zavazují, že k osobním prohlídkám budou vysílat pouze ty členy své komunity, kteří se již letos myli.

6. Policisté se zavazují ty anarchisty, kteří to myslí tak vážně, že vylezou na střechu, nesundávat, aby nedošlo k poškození zdraví či střešních tašek.

7. Anarchisté se zavazují budovu po vyklizení policií znovu obsadit nejpozději do sto dvaceti minut, aby byl důvod k dalšímu opakování zásahu a mediální prezentaci všech zúčastněných.

8. Policejní odbory se zavazují zaplatit všem policistům zasahujícím na Klinice očkování proti žloutence ze špíny.

Za anarchisty podepsán duch Lva Trockého, za Policii ČR je podpis nečitelný. Ale dokument je podle všeho, co se na Klinice opravdu odehrává, pravý.