Reflex důstojně přivítal Noční vlky

Reflex důstojně přivítal Noční vlky Zdroj: Ondřej Szollos

Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
Reflex důstojně přivítal Noční vlky
5
Fotogalerie

Reflex důstojně přivítal Noční vlky aneb Zapařená pr**l

I náš časopis chce rozvíjet česko - sovětské přátelství. Proto jsem se vydal přivítat kolonu Putinových motorkářů z prokremelského klubu Noční vlci. Chtěl jsem našim bratrům ze širé Rusi poskytnout informaci, co v češtině znamená vlk.

 

 

Transparent, který jsem nesl (díky autorům!), měl jednoznačné sdělení. Bylo to sdělení nepolitické, nekonfrontační, a čistě vzdělávací. Chtěl jsem Nočním vlkům vysvětlit, co v češtině znamená vlk. Na plakátě tedy bylo - česky i rusky, bukvama - napsáno: Vlk v češtině znamená... A - mezinárodně srozumitelný - obrázek opravdu nehezky zapařené prdele.

U zadního vchodu Olšanských hřbitovů, kam chtěli Putinovi rebjáta položit věnce u hrobu padlých rudoarmějců, byla skrumáž od jedné hodiny - byť Vlci měli přijet až ve dvě. Rozbalil jsem transparent, a požádal českého dědečka v tričku Nočních vlků, aby se se mnou vyfotil. Rád svolil. poté si prohlédl můj transparent, chvíli přemýšlel, pak mu to došlo a napadl mne. Utekl jsem, a dědoušek se pustil do fotografa. Zavolal jsem policii - hlídka přijela za moment a dědečka zpacifikovala.

Drželi jsme se přes ulici od snad stohlavého davu, který vroubil zadní vchod, čekali na motorkáře, a já si prohlížel demonstranty s svatojiřskými stuhami - symbolem ruského nacionalismu, ruskými vlajkami a plackami Islám v České republice nechceme. Zhruba polovinu tvořili od pohledu asociální či mentálně handicapovaní deprivanti, druhou polovinu Rusové. Byť byli v civilu, myslím, že by se mezi nimi jistě našel nějaký agent FSB. Ale to nebylo v daném prostředí nic zarážejícího.

Deprivanti občas přibíhali přes silnici k nám, nadávali nám, vyhrožovali a vykřikovali, jak si nás najdou. Tak jsme jim  vesele mávali a fotografovali si je. Podobně jako Velká říjnová socialistická revoluce byla až v listopadu, přijeli Vlci ke hřbitovu ne v avízované dvě hodiny, ale v půl čtvrté. Typicky ruská přesnost se opět projevila. Rozvinul jsem transparent s prdelí a motorkáře vítal po našem. Jejich opravdoví vítači se můj transparent snažili zakrýt těly a motocyklistickými helmami úplně stejným stylem, jako čínští agenti při příjezdu čínského prezidenta zakrývali tibetské vlajky.

Zvedl jsem transparent nad hlavu a chvíli držel. Pak se ke mě připlížila ze strany jedna Ruska, co na nás ječela už dřív, transparent mi vyrvala, ukradla a utekla s ním. O tom, že okupanti kradou, samozřejmě dobře vědí pamětníci 68 roku - tak mne to moc nepřekvapilo. Ale nebylo jak dávat najevo sympatie, měl jsem jen holé ruce - tak jsem proti přijíždějícím putinčíkům alespoň vztyčil prst na ruce v mezinárodně srozumitelném gestu FUCK YOU!

Někteří z pomalu projíždějících Putinových děvušek mi hrozili pěstí, jiní také fakáčem, jiní projeli bez povšimnutí. Pak těžké americké stroje, na kterých ruští vlastenci jezdí, dobublaly, kolona přejela, a Vlci se odebrali na hřbitov. Tam jsem se svým transparentem nechtěl - ti mrtví rudoarmějci nemůžou ani za okupaci 1968, ani za Krym, ani za okupaci Donbasu. Tak jsme to zabalili a nechali deprivanty, ať obdivují ty Putinovy prciny, a jeli jsme to do redakce napsat. Reflex přivítal Noční vlky tak, jak si zasluhují!