Martin Komárek a jeho selfie

Martin Komárek a jeho selfie Zdroj: Martin Komárek

Martin Komárek se prokecl. Podle svědomí se v ANO hlasuje jen někdy

Oni to samozřejmě všichni vědí, ale poslanec Martin Komárek, který je od přirození takový upřímný, to včera v Událostech, komentářích řekl na plnou hubu. V klubu ANO prý hlasují podle svého svědomí jen někdy.

Úterní Události, komentáře. Diskuse poslanců Dolejše a Komárka. A moderátor se ptá pana Komárka, jaký byl názor ANO na nějakou otázku, na zrušení víz pro Turky  - s drobným rýpnutím, že Komárek sám se hlasování neúčastnil. Martin Komárek vysvětloval, že žádný postoj ANO k danému problému nebyl. Takže ho nemůže artikulovat. Cituji doslova: „My jsme měli volné hlasování, nebyl žádný befel. To každý hlasuje podle svého svědomí!“ Na záznamu to můžete najít v čase 43.20. 

Nyní bych rád připomněl náš legislativní pořádek. Poslanec na první schůzi Poslenacké sněmovny skládá tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí." Článek 23 odstavec 3 Ústavy České republiky.

Martin Komárek teď na plná ústa sdělil národu, že v ANO je to jinak, že většinou mají nějaký befel, ale když je volné hlasování, tak smějí hlasovat podle svého svědomí. To, že nebudou hlasovat na befel, ale podle svého svědomí, však pan poslanec Komárek složil už při svém nástupu do poslanecké židličky. Ach jo.

Každopádně Martinovi děkuji za pravdomluvnost. Já si sice vždycky myslel, že to tak v Anofertu chodí, ale je fajn mít to takhkle potvrzené od insidera. Jen mám strach, aby za ten proslov na konci měsíce Martin nedostal o koblihu míň.