Praha - Dejvice

Praha - Dejvice Zdroj: ČTK

Průjem a křesťanské odpuštění

V diskusích kolem imigrační krize se hodně používá termín křesťanské hodnoty. A mezi ně nesporně patří odpuštění. Proto myslím, že bychom se měli okem vyrůstajícím z křesťanské tradice dívat nejen na imigranty, ale také na průjem.

Onehdá jsme se v Bubenči a Dejvicích všichni po***li. Vo vodovodního řadu vytekl kanál, a z našich vodovodních kohoutků sice netekl rovnou průjem, ale když jsme se z toho kohoutku napili, tak průjem tekl z nás, obyvatel Bubenče. Dohromady se nás po***ly více než čtyři tisíce.

Voda byla naštěstí brzy opět pitná (jsem fanoušek kohoutkové, protože jí nemusím na rozdíl od balené odnikud nosit) a já důvěru v naše čacké vodovody a vodárny neztratil. Stát se však postavil k celé doslova po***né aféře velmi přísně, a zahájil trestní stíhání viníků. V sobotu idnes.cz oznámila, že naše bubenečská s***ka spěje k soudu. Padla dvě obvinění z trestného činu. Za obecné ohrožení hrozí až pětileté vězení dvěma mužům ve věku 60 a 54 let. "Obvinění nedodržením svých povinností uvedli občany v nebezpečí těžké újmy na zdraví.", sdělil iDnes.cz policejní mluvčí.

Co jsem si tu zprávu přečet, je mi z ní nějak divně. Skoro jako bych se napil té vody, co kvůli ní obvinění padla. Ano - průjem je nepříjemný, já byl jednou z obětí, ale opravdu bych nechtěl, aby za tu nehodu šel někdo do vězení. Myslím, že odškodnění - včetně těch pro hospodské, co přišli v těch dnech o tržby - je na místě. Ale sedět by za takovou nehodu podle mého názoru nikdo jít neměl. Nedošlo ke ztrátám na životech, a průjmy už z Bubenče vymizely. Takže alespoň za sebe oběma obviněným křesťansky odpouštím a jestli jim to tam bude něco platný, tak si můžou tento článek vytisknout a předat obhajobě. Alespoń jeden obyvatel Bubenče má pocit, že pět let za průjem je fakt moc.