Konvičkovsko-komunistický výjev. Dle JXD na psychiatrii.

Konvičkovsko-komunistický výjev. Dle JXD na psychiatrii. Zdroj: Archiv JXD

Blok proti islámu: Definitivní ztráta soudnosti

Kamarád mi donesl v metru rozdávané Národní listy Praha - stranický tisk Bloku proti islámu a Úsvitu - národní koalice. Udělal mi opravdu hezký páteční večer, úplné absurdity si vždycky nejlépe vychutnám o šábesu.

Kamarád přišel na mejdan s výtiskem stranické tiskoviny Bloku proti islámu a Úsvitu národní koalice, a musím přiznat, že jsem za celý večer nic lepšího neokusil - přestože mejdan oplýval dobrotami k jídlu i kouření. Na titulní straně černočervenobílého plátku - novin o jedné přeložené dvoustraně - se totiž skví neuvěřitelný výtvarný zločin, jehož pachatel by měl být okamžitě předvolán před zvláštní tribunál Akademie výtvarných umění.

Jak sami vidíte, fotorealistická kresba - nebo nějaké digitální čarování s fotkama, nerozliším to - proměnila oba lepé Vůdce v muže pevných rysů a odhodlaného looku, vypadající mnohem lépe než ve skutečnosti, kteří zemi ochrání před Nebezpečím Vilných Imigrantů. Za oběma pány se tyčí hora Říp, Konvička drží štít s dvouocasým lvem připomínajícím spíše saského než českého dvouocasého kocoura, a z pravého dolního rohu díla se na naši vlast ohroživě hrnou ozbrojení migranti, kteří jsou nejen barevní, ale taky v ksichtě pokhérovaní jako doktor Franz. Podoba s budovatelskými plakáty komunistů, nacistů či severokorejských a čínských komunistů je tak zřejmá, že jakýkoliv pamětníka bolševismu nemůže zobrazení našich chrabrých bojovníků proti islámu nechat chladným. Buď se steskem rozpláče, nebo se tou neuvěřitelně bizarní malůvkou opravdu dobře pobaví.

My se spíše bavili, jak rostla hladina intoxikace, čím dál lépe, ale mně pořád něco vrtalo hlavou. Něco tam bylo, nějaká vzpomínka, nápad, asociace... Před půlnocí jsem zvolal: „Kilo, vole! Rolnice se srpem v jeteli, dělník s kladivem v prdeli!“. To byla oblíbená rýmovánka mé puberty. Pár vteřin horečného hledání na Google a potvrzeno: Konvička s Lidinským stojí na obrázku a vypadají úplně stejně jako dělník s rolnicí na stokoruně z dob bolševismu. Akorát že se antiislamističní gentlemani - vzhledem ke své politické orientaci - optimisticky dívají vpravo, zatímco době poplatní soudruzi z bolševické bankovky pochopitelně hleděli vlevo. Ovšem jak Konvička s Lidinským, tak dělník s rolnicí hledí zcela neochvějně k světlým zítřkům. Tu bez kapitalistů, tu bez imigrantů. Osoby se mění, výtvarný koncept zůstává.

A tak prosím orgány činné v trestním řízení, které docenta Konvičku stíhají za šíření nenávisti, aby mezi procesní úkony zahrnuli psychiatrický přezkum jeho duševního zdraví, příčetnosti a způsobilosti k právním úkonům. A Lidinského by měli na tu psychiatrii přibrat. Když se někdo v roce 2016 nechává malovat jako Kim Ir-Sen, je třeba volat lékaře.